5 Great Mascara Tips

Kvinder i Skandinavien sværger til mascara og rigtig mange af os, går ikke udenfor døren uden. Her er mine 5 bedste tip, til både brug af mascara, men også til at få et endnu bedre og smukkere resultat.

Ikke Pump Luft Ned i Din Mascara
Mange kører mascarabørsten hurtigt og ned gentagne gange inden de påfører første lag. Lad være med dette, da du pumper luft ned i din mascara på denne måde og får den til at udtørre hurtigere. Du vil ikke få hverken mere eller mindre mascara på mascarabørsten om du bare trækker børste direkte op.

Brug Vippebukkeren INDEN du Påfører Mascara
Bruger du vippebukker er det supervigtigt, at du bruger denne inden du putter mascara på. Gør du det efter, kan dine vipper risikere at knække. Helt af faktisk! Et godt tip, er at bukke vipperne tre gange – helt inde ved vipperoden, på midten og næsten helt ude ved spidsen

Påfør Din Mascara i Vifteform
Mange påfører mascara og trækker vipperne udad i den tro, at det vil få øjnene til at se større ud. Faktum er, at du vil få en meget større effekt, hvid du tænker i vifteform, dvs du følger øjets form og trækker vipperne i samme retning. Husk de helt inderste og helt yderste hår – det er her forskellen sker.

Rens øjenlåget
Er det gået lidt for stærkt med mascaraen, kan vi alle risikere at klatte lidt med mascaraen. Gør dig selv den tjeneste, at kig efter på øjenlåget og fjern mascaraklatter inden du fiser ud døren. En tør vatpind gør det på 3 sekunder.

Når Det Hele Skal Af Igen
Når du skal fjerne din mascara igen, er det en god ide, at opløse mascaraen med lidt vand først, så de bliver lidt bløde. På denne måde kan du undgå både slid på vipperne, og at de evt skulle knække. Fugt derefter din vatrondell med vand, inden du kommer makeupfjerner på (så absorberer vatrondellen vand først og ikke masser af makeupfjerner).

Psst: Vidste du at vi i gennemsnit bruger 100 strøg mascara på hvert øje? Det lyder af meget, men tæl næste gang du kommer mascara på. Jeg tror du vil blive overrasket. 😉

 

8 Responses to “5 Great Mascara Tips”

 1. Stine

  Altså 100 strøg om dagen!?

  Reply
 2. Emilie

  Hej Sara,

  Lidt off topic – men har du et godt forslag til et produkt á la Brow Artist fra L’Oréal, som kan bruges med god samvittighed under graviditet?
  Har søgt og søgt på nettet, men synes virkelig det er en jungle!

  Tak for en dejlig blog, som jeg følger troligt!
  – Emilie

  Reply
  • Sara

   Kig på Clinique for produkter uden parfume, ellers vil jeg anbefale dig Tromborg eller Nilens Jord. KH Sara

   Reply
 3. LeahSephira

  100 strøg lyder virkelig af meget 😮
  Jeg bruger ikke mere en 10-20 pr. øje, men måske putter jeg meget lidt på? i dont know 😛

  Reply
  • Sara

   Hej igen, det er jo meget individuelt – det kan også være supersmukt med lidt mascara – men det er lavet en undersøgelse på, at i gennemsnit bruger kvinder 100 strøg pr øje. Er 10-20 nok for dig, er det perfekt jo 🙂 KH Sara

   Reply
 4. Mine

  Hej Sara
  anbefaler du at man bruger en vippebukker dagligt eller bør man helst undgå den hvis det er muligt? 🙂

  Reply

Leave a Reply