Contouring – nu også til håret

Indlæg i samarbejde med Wella.

Så har jeg fået farvet hår igen, for første gang siden lillebror kom til verden. Jeg fik nemlig lidt et chok, da jeg så et billede af mig selv bagfra, hvor min udgroning kunne ses som plamager på mit hovedet, ha ha ha.. Ikke et kønt syn, så jeg ringede fluks til min fast frisør Saco i Fiolstræde, som har farvet og klippet mit hår i snart 5 år nu.

Jeg blev spurgt af Wella om jeg kunne tænkt mig at prøve hår contouring – et begreb vi bedst kender til fra makeuppen, hvor man bruge lys og skygge for at fremhæve og mindske træk i ansigtet. Den samme teknik kan gøres med hår – med highlights og farver lagt de helt rigtige steder i dit hår, for at fremhæve eller dæmpe lige præcis dine træk. Det er en superfin måde at få farvet hår, hvor du får et helt skræddersyet resultat, hvor du ikke bare med klipning og farve, men også farveteknik, får et helt unikt og personligt resultat.

Dette blev vi så enige om.
Mit hår er jo ikke særligt langt, men man kan sagtens gøre nytte af denne teknik, selv om man har page OG har lyserødt hår.

Efter en snak med Betty blev vi hurtigt enige om, at vi skulle farve mit hår, fremfor at lave highlights – jeg havde lillebror med på skødet, og selv om han opførte sig eksemplarisk og sov det meste af tiden, kan highlights hurtigt tage lang tid. Så vi besluttet os for at farve mit hår, som jeg normalt gør, med et rosa skær, MEN at beholde den bund og udgroning jeg nu havde og lave en mere glidende overgang til det lyse hår. Her træder contour effekten i kraft – min pande er nemlig ret høj, derfor har jeg gavn af en mørkere farve på toppen af hovedet, for at ikke give min pande endnu mere løft, men faktisk dæmpe effekten med en mørkere farve.

En anden rigtig god effekt der kommer ud af denne frisure og som er perfekt til dig som er mor og måske ikke komme til frisør hver anden måned, eller til dig der ikke får farvet hår så tit, er at når mit hår vokser og der kommer yderligere udvoksning, vil den igen blendes med den eksisterende farve jeg nu har og slet ikke synes som en reel udgroning.

Er meget tilfreds med resultatet, selv om det er lidt mørkere end jeg plejer at få farvet og måske lidt atypisk som en “sommerfarvning” – men jeg er vild med det, også at jeg faktisk kan gå hele sommeren uden at bekymre mig om en udgroning. Og nu skal jeg vaske mit hår med en Cool Brunette Conditioner, en balsam med en lille smule farve, som jeg skal komme i bunden af håret, for at udgroningen og overgangen mellem farverne forbliver jævne og pæne. Den var ny! men jeg er helt frisk på et forsøg som Cool “pink” brunette..

11 Responses to “Contouring – nu også til håret”

 1. Kathrine

  Det er simpelthen så pænt til dig! KÆMPE fan! 😍

  Reply
  • Sara

   Tusinde tak! Det var en dejlig kommentar at læse 🙂 Mange tak for komplimentet!

   Reply
 2. lullu

  Ej Sara! !!du ser helt fantastisk ud!!! Altså virkelig virkelig godt ud! Den farve er et hit og med lidt sminke og andet dullegrej og vupti.. så er du god som ny😉😉 jeg er selv mor til to små børn så jeg kender følelsen af død de første måneder efter baby.. specielt barn Nr 2!

  Reply
  • Sara

   Kære Lullu, tusinde tak for komplementet og den fine kommentar. Du har så ret – det er ikke meget der skal til, andet end 20 minutter på badeværelset 😉 Og ha ha ha.. følelsen af død, ha ha.. know that feeling! 🙂

   Reply
 3. Stine

  Hvor ser det godt ud! 🙂 Hvor er din fine grå top fra?

  Reply
 4. Nan

  Så pænt og klæder din hudtone super godt!

  Reply
  • Sara

   Tusinde tak! Vi talte faktisk også om, at det ville få min hud til at fremstå med lidt mere glød. Mange tak!

   Reply
  • Sara

   Tusinde tak! Den grå top er fra Six Ames, Så glad for den. Den pynter nemlig også lidt op på mama her… 🙂

   Reply
 5. Maria Thea

  Shit, hvor ser det godt ud!
  Inspiration til næste gang jeg sætter mig i stolen ved Betty. Jep, jeg tager er stadig ved Betty selvom vi er flyttet 😉

  Reply
 6. HeLene

  Så fint det blev, det virker så smart med hair contour, det vil jeg osse! Og hvor hyggelig meget nyt jeg fik læst på bloggen her i aften, jeg har fået fejlmeddelser et par gange når jeg ville ind og læse, men nu er jeg opdateret med alt det nye!

  Reply

Leave a Reply