Efteråret kalder på nye dufte…

September er den måned på året, hvor der lanceres flest nye dufte. Jeg kommer til at vise en del af dem fremover, men først den her fantastiske duft fra Diptyque, nemlig Vetyverio.

Jeg har nok ikke brugt parfume i over 1 år, pga graviditet og amning, men lige nu, kan jeg mærke jeg har brug for at dufte lidt “fransk” igen. Jeg savner lidt at være helt mig selv om dagen – bare for et øjeblik, i mellem lortebleer, gylp og grædende børn. ha ha ha. Parfume er en dejlig luksus, som både kan vække minder, men også lyst. Lyst til at danse på bordene, lyst til at tage stilletter på, lyst til at bære røde læber eller til at gøre noget, man ikke troede man turde gøre..
Diptyque blev startet af 3 venner tilbage i Paris i 1961, og ikke bare er deres dufte og duftlys uimodståelig flotte (og kan genbruges i genial form og til pynt), men flere er også blevet ikoner, så som Philosykos – duften af sexet figen.

Veyyverio er en unisex dufte og er baseret på masser af trænoter, så som cedertræ og musk, men jeg syntes nu den er mere feminin og sexet med alle sine blomsternoter der rammer næsen rimelig hurtigt, som geranium, rose og ylang-ylang. Der er også friske citrusnoter i – duften skal selvfølgelig opleves – det er altid svært at beskrive en duft, og om den falder i lige din smag, er jo op til dig selv.

Duften blev lanceret som EDT i 2010, men her i 2017 er der kommet eau de parfume – som altså er lidt kraftigere og varer længere end eau de toilette.

Vetiverio EDP 100 ml fra Diptyque, 799 kr. hos Illum

Leave a Reply