Er det en dreng eller pige?

Sølve og mig i morges, på sofaen. Han vågnede kl.6.45 og det var fars tur til at sove, så vi puttede med dyner og plaid og film. 

skaermbillede-2016-10-02-kl-17-05-59

Er det en dreng eller pige? Det er nok det spørgsmål jeg får oftest efter folk har sagt tillykke med at jeg gravid, når jeg møder dem og de ser at der er sket lidt med kropsfaconen.. Svaret er, at jeg ikke ved det endnu, da jeg først får min 20 ugers scanning om et par uger, men jeg bliver lidt overrasket over, hvor meget det fylder i folks bevidsthed…
(For dem der ikke ved, får man tilbudt to scanninger i en almindelig graviditet; første i uge 12, hvor man kan se hvor mange fostre der er og man kan se evt kromosomfejl. Anden scanning er i uge 20 og hedder en misdannelsesscanning, hvor man ser om barnet vokser normalt, om benene er lige lange, om der er læbe-ganespalte etc. Her kan man også, få køn at vide, hvis barnet ligger “rigtigt”.)

Det som tit irriterer mig ved dette spørgsmål er, at mange også spørg hvad jeg helst håber på at få… Nu har jeg en dreng i forvejen, så folk forventer at jeg bare ønsker mig en pige. Måske fordi jeg også har sådan et feminint job, så folk forventer jeg ønsker mig en glimmerprinsesse jeg kan pynte og lægge neglelak på? Men måske er det sådan, at universet syntes jeg er feminin nok, at jeg faktisk bliver mere balanceret med to drenge børn? Jeg ved det ikke, men jeg tænker meget over det…  Jeg syntes hellere ikke man kan gå rundt og sige, hvad man håber på man får. Hvad nu hvis man bare virkelig håber det bliver en dreng og man så får en pige? Vil man ikke så få det lidt dårligt med sig selv bagefter? Man vil jo elske det barn uanset og for mig, er det vigtigste at barnet har det godt og er frisk og rask, uanset køn.. Det er jo dejligt nok, overhovedet ikke noget man hverken kan påvirke eller forudse, når man bliver gravid – og heldigvis for det.

Not doing pants anymore ❌ Good night #pregnant #week19 #pjallday #sweetdreams #youblush

Jeg kommer selv fra en rigtig drengefamilie og har 3 brødre (en storebror og to tvillinge lillebrødre) Jeg har stort set bare fætre og fik først en kusine, da jeg var 14 år. Min eneste kusine. Nu fik jeg også en dreng sidste gang, så jeg føler i grunden det er en dreng igen, men når jeg mærker barnet sparke (helt vildt) inde i mig, er jeg meget nysgerrig efter at vide, hvem den lille baby er. Er det en dreng? eller er det en pige? Jeg glæder mig vildt meget til at møde ham/hende og jeg elsker at jeg tit tænker over, at jeg også synger for det lille barn i maven, når jeg putter min søn om aftenen.
Min mand er skråsikker på at det er en lille pige. Han håber vidst på en stille og rolig pige, der kan sidde og tegne lige så stille og roligt (ha ha ha…) Det er jo langt fra sådan med alle piger – det ved jeg godt, og det siger jeg også til ham, men det er mere sagt med et smil på læben, når Sølve raser igennem køkkenet med brandbil hjelm og fulde “sirener”, langt over puttetid om aftenen.
Hvilke holdninger har I til køn og til hvad man forventer? Tør I at sige højt, hvad I håber I selv får? Eller er det lige meget? Er det så vigtigt at få “en af hver?” Det bliver spænende og jeg skal nok dele, når jeg får det at vide 10.oktober. Jeg vil nemlig gerne have kønnet at vide, hvis de kan se det der, mest fordi så jeg kan sige til min søn, om det er en lillesøster eller lillebror der ligger inde i mammas store mave. Det er svært nok for ham at forholde sig til det allerede, selv om han forstår at der ligger en baby der inde. Jeg tror at det vil kunne blive endnu mere realistisk for han, hvis vi kan omtale han/hende som lilesøster eller lillebror fremover…… Det er jo en som kommer til at være en stor del af hans liv fremover og det vil nok blive en kæmpe omvæltning for ham at blive storebror og skulle dele både legetøj og opmærksomhed fremover…

skaermbillede-2016-10-02-kl-16-48-43

skaermbillede-2016-10-02-kl-16-49-05 skaermbillede-2016-10-02-kl-16-49-20

I dag har vi gået tur rundt om Bagsværd Sø, en god tur på 7 kilometer i regnvejr. Phu ha, men dejligt med motion.. Heldigvis havde vi alle regntøj og selv om jeg var lidt irriteret i starten over at det plaskregnede de første to kilometer, var det så fantastisk smukt, når vi kom lidt ind i skoven og blev lidt beskyttet af alle bladene fra træerne. Jeg ELSKER duften af naturen, når det regner. Så utrolig forfriskende og skøn.

skaermbillede-2016-10-02-kl-16-50-03

Og for at lige at afslutte med lidt søndags skønhed, vil jeg lige dele med jer, hvad jeg har at se frem til i aften… Jeg har haft en makeupfri søndag, så jeg nøjes med at rense min hud med Aesops Parsley Seed Cleansing Oil og konjac svamp fra Sephora. Det er blevet efterår og her skifter jeg til en olierens, da det giver huden mere fugt.
Bagefter vil jeg spraye min hud generøst med Amlys Silve RIch Facial Spray – en fugtspray der er baseret på vand med højt sølv indhold og masser af hyaluronsyre – det føles som en serum på huden! Og til sidst, skal jeg teste Collagen Boost Restore and Replenish Overnight Repair Mask fra Balance Me – økologisk og ren. Glæder mig næsten til natten nu… 😉

Hav den bedste søndag!

xxx, sara

21 Responses to “Er det en dreng eller pige?”

 1. Sara

  Jeg har prøvet det samme, bare omvendt i min sidste graviditet. Vi fik en dejlig lille pige første gang og da jeg så blev gravid igen var det så naturligt for alle at tænke at jeg – og især min mand – virkelig ønskede os en søn. Men vi var slet ikke der, vi var bare glade for at vi ventede endnu et lille mirakel, en søskende til vores datter. Vi endte med at takke nej til at få kønnet at vide. Det kunne folk omkring os næsten ikke holde ud, de var nærmest mere spændte end os! Vi fik endnu en dejlig datter ❤❤

  Reply
  • Sara

   Hej Sara, Hvor dejligt for jer! Og er det ikke sjovt eller underligt – folk vil gerne, man skal have et barn af hvert køn? Vi har også overvejet om vi skal lade det blive en overraskelse – men jeg er simpelthen for nysgerrig tror jeg. Jeg kan næsten ikke vente med at kunne sige ham eller hende når jeg taler om hende. Det er noget fint med begge dele, syntes jeg. <3

   Reply
 2. Malene P

  Vi har 2 drenge ig har fået kønnet st vide begge gange, da vi synes det er noget nemmere at forholde sig til det lille væsen inde i maven 🙂
  Det absolut vigtigste for mig er, at det er er sundt og rask barn. Når det så er sagt, så håbede jeg lidt at nr 2 også var en dreng.. Mest fordi jeg tænker, at børn af samme køn vil få mere ud af hinanden, når de bliver lidt ældre..
  Glæder mig til at følge med i graviditeten 🙂
  Kh Malen

  Reply
  • Sara

   Hej Malene, Du har så meget ret og jeg vil da også indrømme, at samme tanke har strejfet mig. Jeg vil håbe, de vil blive venner for livet – bedste venner, og så har man jo det hele i forvejen, af tøj, leger og rutinen. Let’s see. Det bliver så spænende!! Og dejligt med dine to drenge <3

   Reply
 3. hellep

  Jeg har 4 stk 2 af hver og der var kommentaren efter de to første . hvorfor skal i have flere i har jo en af hver – tror du der er en tredie!!!! Så uanset kønnet eller antallet man har, vil det altid blive kommenteret!!!

  Reply
  • Sara

   Ha ha ha.. du har så ret! Jeg fik også meget at vide, inden min første scanning… “Ejjjjj du får SÅ meget tvillinger!!!” -fordi mine lille brøde er tvillinger. Jeg blev næsten overbevist om det selv og lidt overrasket, da jordmoderen sagde der kun var én baby i maven. Ha ha ha… Man er jo lidt sensitiv og måske lidt for let påvirkelig, når man er gravid. Men DEJLIGT for jer med 4 børn! KH Sara

   Reply
 4. Mia

  Jeg er personligt ligeglad med hvilket køn vi får, men da min kæreste har en dreng i forvejen , så håber han det bliver en pige 🙂 Så det håber jeg selvfølgelig også vi får, og det tør jeg altså godt sige højt. Bliver det en dreng, så bliver han ikke mindre elsket af det.
  Btw er det så en Stokke Trailz barnevogn i har? Og er den pengene værd 🙂

  Reply
  • Sara

   Hej Mia,
   Tillykke med at du også er gravid! Hvor spænende – hvor langt er du henne? og har du det godt?
   Jeg er sikker på, at dit barn bliver mega elsket, uanset køn! Og vi har Stokke Trailz og er super tilfreds med den. Masser af plads under til varer og pusletaske etc, dejligt klapvognsdelen er så høj (den kan også bruges som barnestol på fx cafe, den er nem at klappe sammen etc. I starten var i Trailz stellet lanceret, så jeg havde Crusi. De hjul var sådan nogle ikke-punkterbare hjul, som jeg virkelig ikke kunne lide. Trailz er sådan et meget mere bounzy stel, mere flexibelt og hjulene kører bare bedre.
   Der er små ting med den, som jeg ville ønske der var – men det er et par lommer hist og her, men sådan er det på ALLE barnevogne. Anbefaler den virkelig. KH Sara

   Reply
   • Mia

    Jeg er ved at gå ind i uge 11, så der er laaaang vej endnu 🙂 Også til vi ved kønnet. Har døjet en del med migræne, men det er ved at være væk.
    Dejligt med anbefalingen af vognen. Min kæreste er en del højere end mig, og han synes det er så fedt at kassen sidder så højt oppe.
    Vi flytter til Amager i maj, så vil bruge vognen en del på Fælleden, så vi havde også snakket om det skulle være trailz modellen 🙂
    Har du haft en sovebarnevogn ved siden af? Eller har det været fint med liggemålet i Trailz?
    Kh Mia

    Reply
    • Sara

     Hej Mia, Ejj fedt I også flytter til Amager! Så ses vi måske der ude 😉 Vi havde en “altan barnevogn” som vi arvet efter min svigerindes 3 børn, som han sov i udenfor. Ellers brugte vi barnevognsdelen frem til han var 7/8 måneder og skiftet derefter til klapvognen. Det var så fint, da min søn ikke rigtig gad at ligge ned mere – selvfølgelig når han sov altså, men ellers ville han op og kigge. Tror I bliver glade for trailz. KH Sara

     Reply
 5. Julie

  Hej Sara! Det er ikke mange kommentarer jeg har skrevet, selvom jeg med glæde har fulgt med i en del år efterhånden. Men nu skal det altså være – så et kæmpe stort tillykke herfra med din graviditet 🙂 jeg har en søn som er på alder med din søn, og har netop fået en lille pige. Jeg kommer også fra en rigtig drengefamilie, og havde det på samme måde at så længe at baby er sund og rask, er kønnet ligegyldigt. Tænkte også at det sikkert var endnu en dreng i familien, hvilket jo ville være fint når alt kan genbruges, og man ligesom ved hvordan det er at have en dreng. Men da scanningsdamen sagde at vi ventede en pige begyndte tårerne simpelthen bare at trille ned af kinderne på mig. Total uventet reaktion. Og jeg kunne nærmest ikke fortælle det til nogen efterfølgende uden at begynde at tude. Jeg ville også elske at have en dreng til, men at det blev en pige trykkede alligevel på et par knapper jeg ikke vidste jeg havde 🙂

  Reply
  • Sara

   Hej Julie, Først og fremmest tak for at du har fulgt mig så længe – bliv endelig med at kommentere. OG hvor er det fantastisk at du lige har fået en pige! TILLYKKE!!!
   KH

   Reply
 6. christine

  Jeg er også virkelig overrasket over at alle spørger ind til køn. Jeg har to døtre og vi vidste ikke køn, ved nogle af pigerne.
  Jeg må indrømme at jeg slet ikke kan forstå, hvordan man kan forholde sig bedre til babyen inde i maven, når man ved kønnet.
  Jeg har bare været vildt glad og taknemlig (og nærvøs) ved scanningerne over at baby var sund og velskabt. Fik 3 ekstra scanninger pga sukkersyge og lå kun og tænkte på, at “bare alt er som et skal være”. Jeg er så glad for mine to piger! Men jeg havde jo været ligeså glad og lykkelig hvis det havde været to drenge eller en af hver!

  Reply
  • Sara

   Hej Christine,
   Dejligt du har fået to sunde og raske piger. Folk er jo forskellige og man glæder sig og forbereder sig til rollen som mor forskelligt. Jeg mener ikke det ene eller det andet er rigtigt, tankerne omkring køn har bare strejfet mig meget her på det seneste. Jeg finder ud af hvad jeg venter mig på mandag, til min 20 ugers scanning. Men først og fremmest håber jeg den bette har det godt der inde og alt er vel.
   KH Sara

   Reply
 7. Trine

  Hej Sara
  Jeg har 2 drenge (kendte ikke kønnet på forhånd) og da jeg ventede mit 3. barn var alle sikre på at det ville blive endnu en dreng. Jeg håbede på et sundt og raskt barn og synes det kunne være dejligt også at få en pige, men sagde det ikke højt af frygt for hvad andre ville tænke hvis det blev en dreng, for det ville selvfølgelig også være fantastisk.. Jeg bryder mig ikke om tanken om at vi ønsker et køn mere end noget andet, det er ikke et stykke tøj vi vælger, jeg synes at vi bør være taknemlige for de børn vi bliver skænket.
  Jeg blev scannet i uge 37 og kunne ikke styre min nysgerrighed, Fik at vide at jeg/vi ventede en lille pige. Jeg syntes det er fantastisk berigende at have fået børn af begge køn. Når det er sagt er mine drenge SÅ forskellige og jeg tror at kønnet er ret ubetydeligt, kærligheden til de gaver vi får er jo ikke kønsbestemte… kan godt lide din tanke om at universet giver os det vi skal have, pige eller dreng de bringer vores liv det de skal❤️
  Tror nogle gange at det er blevet så almindeligt at spørge til kønnet, det er lidt som at tale om vejret når vi smalltalker ? Ret underligt faktisk…
  Kh Trine
  Kh Trine

  Reply
 8. Lone H

  Nu er det efterhånden mange år siden jeg var gravid sidst men kan høre at intet har ændret sig. Alle ville vide kønnet, føle på maven når baby sparker og fortælle en eller anden skræk historie om fødslen enten deres egen eller en de kender…. og det havde jeg bare ikke brug for.
  Glæder mig til at høre fortsættelsen.

  Reply
 9. Mie Sørensen

  Hvor er det spændende for jer med et nyt familiemedlem uanset hvad!
  Jeg har selv to børn. I min første graviditet valgte vi ikke at få kønnet at vide, for det betød ikke meget for os, mere som du siger det med at vide at barnet har det godt! Det blev en pige! ?
  Anden gang, var vi dog ekstra spændte på kønnet, og ville gerne vide det! Mest af alt pga storesøster, for som du selv skriver, følte vi også at det kunne være rart at tale om babyen som en lillesøster eller lillebror og måske gøre det en lille smule mere forståeligt for hende. Men jeg må indrømme, at vi var også spændte fordi vi håbede at få en dreng for at “prøve det” også – selvom drenge og piger kan være lige så ens eller forskellige som to børn af samme køn kan være, syntes vi alligevel at det kunne være “sjovt” at have en søn også med alt hvad det nu måtte indebære. Jeg turde godt sige til de nærmeste, at vi syntes det kunne være skønt med en dreng, for jeg stolede på at de selvfølgelig ville kende os og vide at vi ville være lige så lykkelige for en pige!
  Det endte med at blive en lillebror, og vi var alle meget glade selvfølgelig. Det havde vi været uanset hvad! Sagen er jo den, at når barnet kommer ud, så er han (eller hun) jo lige præcis kun den i hele verden man vil have, og så kan man pludselig ikke forestille sig hvordan det kunne have været noget eller nogen anden! ?❤️

  Reply
 10. Tina

  Så dejligt med de her indlæg om tanker, hverdagsliv osv 🙂

  Reply
 11. Birgitte

  Kære Sara
  Lykke til! Er sikker på, at du bliver tilfreds med et sundt og raskt barn! Jeg har selv 3 dejlige drenge, som er ved at flyve fra reden, og jeg har elsket hvert et øjeblik, jeg har haft dem alle til låns! Pigerne får jeg i små doser i form af kærester, hvilket passer mig fint!!!

  Reply
 12. Sisse

  Jeg er pt også gravid med termin om to måneder. Vi har en dreng på lidt over to år. Ligesom sidste graviditet ved vi heller ikke denne gang, hvad det bliver. Mange jeg møder på min vej, har også standardspørgsmålet ang. køn, klar. Men vi er slet ikke interesseret i at vide det. Ved sidste fødsel var det først et par minutter, at vi egentlig fik tjekket om det var en dreng eller en pige. Lykken var bare endelig at møde den lille ny. Jeg har ingen fornemmelse af, hvad det bliver denne gang eller ønsker for den sags skyld. Desuden synes jeg det er sjovt, ikke at vide hvad det bliver. Der er så mange ting i den her verden, som man prøver at have kontrol over. Lige hvad det her angår, synes jeg, det er fantastisk bare at følge graviditeten og se, hvad det ender ud i. Om det er en dreng eller pige, det gør lige meget. Tak for tanker om graviditet og familieliv 🙂

  Reply
 13. Anna

  Hvis jeg nogensinde får barn vil jeg lade kønnet være en overraskelse. Det er da ultimativt surprise at gå rundt med en gave i maven og så få det at vide når han/hun er født! Men forstår rigtig godt dit argument over for Sølve, og det er faktisk en rigtig god grund til at vide nr. to synes jeg! Men ingen tvivl om at I bliver glade og stolte forældre uanset hvad. Ofte er det jo bare noget folk snakker om for at vise interesse og small talke om graviditet uden at stikke for dybt. Det er så ukompliceret at snakke om barnets køn.

  Reply

Leave a Reply