Glatter du dit hår forkert?

Er du en af dem, der liiiige hurtigt glatter over håret hver morgen med glattejernet? Måske er du en mester til det og gør det korrekt allerede, men jeg kom selv til at bide mig i at tage den hurtige løsning her den anden morgen, som i virkeligheden er helt forkert, skadeligt for håret og giver et resultat der ikke er særlig holdbart.

Jeg taler nemlig om at glatte over hele længden/tykkelsen med jernet, fremfor at dele håret op i sektioner – fordi man liiiiige tror det går hurtigere og man liiiiige bare skal glatte lidt og let hen over håret. Men desværre er det superskadeligt for håret, da man tit skal glatte flere gange over håret de samme steder, for at få nogen som helst effekt – og håret her i mellem bliver hellere ikke glattet godt nok, så du ender med en dårlig glatning og at skade håret ret meget.

Sådan glatter du dit hår rigtigt:

Del håret op i 3 sektioner/etager på langs. Du skal glatte én etage af gangen og starte nederst. Brug klips, hårnåle eller en elastik.

Brug en varmebeskyttende spray eller glatteprodukt – både for at få et mere holdbart resultat, men også for at beskytte håret mod varmen. Det slider virkelig meget på håret, at glatte. Spray 2-3 spray og glat din sektion/etage med hår. Gå max over hver længde to gange med glattejernet.

Fortsæt til næste sektion og gentag processen.

Voila. Et mere holdbart resultat, der er mindre skadeligt for håret.

TIP: Brug et glattejern med keramiske plader. Det er en god ide at investere i et godt glattejern.

 

3 Responses to “Glatter du dit hår forkert?”

 1. Amalie G

  Har du nogle bud på gode varmebeskyttende produkter ? 🙂

  Reply
 2. Maria L

  Når jeg glatter håret sådan som du anbefaler, så kommer der røg ud fra glattejernet fordi varmebeskyttelsen ikke er tørt endnu og så knitrer det pga. fordampningen. Skal man ikke lade varmebeskyttelsen tørre først eller tager håret ikke skade når selv om det damper?

  Reply
  • Sara

   Nej, det behøves du ikke Maria. Det skader ikke håret – det er kun selve produktet der damper. KH

   Reply

Leave a Reply