Her kan du få hjælp med Perioral Dermatitis

Jeg får stadig vildt mange henvendelser fra folk der kæmper med Perioral Dermatitis.

Det undrer mig virkelig, at ikke flere hudplejemærker eller klinikker slår sig op på dette området og laver målrettede produkter til PD.

Tidligere har jeg skrevet om produkterne fra Elixir Cosmeceuticals – et hudplejemærke fra Norge, der har hjulpet mig meget med min PD. Faktisk kunne jeg se forskel på min hud allerede morgenen efter jeg påførte Sulfactil første gang – en kurcreme, der inderholder svovel, der dæmper inflammation i huden.
Og eftersom rigtig mange af jer læsere der også døjer med PD – og som siden har investeret i de anbefalede produkter og har skrevet til mig og fortalt at I også har fået KÆMPE hjælp ved at bruge de samme produkter, føler jeg, at disse produkter, er dem folk skal købe, hvis de vil af med PD.

Jeg lover ikke noget, jeg deler kun min erfaring, som jeg har fået bakket op af flere søde læsere, som har fulgt mine anbefalinger. Og dette er ikke noget samarbejde jeg har med Elixir C på nogen måde, men vi skal hjælpe hinanden. PD er virkelig generende.

Hvordan ved man, at man har Perioral Dermatitis?

Mange spørg mig om dette, og jeg må lige sige, jeg jo overhovedet ikke er læge eller ekspert på hudsygdomme. Den endelig dom, får du ved at gå og høre med din læge (som nok mest sandsynlig vil give dig antibiotika creme. For guds skyld, må du aldrig prøve eller tage i mod binyrebarkhormon creme, fordi PD lever af dette, og dit udslæt vil kun blive værre.) Men kendetegnet på PD er som følger;

*Røde, irriterede små knopper (acne lignende)
*Typisk rundt om munden, næsen og i linjerne fra næse ned mod siden af munden. Hagen og kæbelinjen. I værre tilfælde, også rundt om øjnene.
*Udslette kan være irriteret, let skallende, føles let brændende/stikkende ved berøring, og kan være bittesmå væskefyldte blistrer.
*De forsvinder ikke lige med det samme, som fx en bums ville gøre..

Se mit udslæt her.

HVILKE PRODUKTER VIRKER?

Altså, jeg fik anbefalet Sulfactil fra Elixir Cosmeceuticals – som indeholder mineralet svovel(10%), der har beroligende egenskaber og virker bakteriedræbende. Cremen skulle virke som antibiotika (måske har du allerede fået antibiotikacreme fra lægen? Den virkede desværre ikke for mig) og KAN virke udtørrende på huden. Derfor er det en fordel at bruge lidt fugt ved siden af.
Hvordan bruger man Sulfactil? Cremen er en KUR creme, dvs du skal bruge den hver aften i 6 uger. Derefter skal du bruge den 2 gange om ugen, for at vedligeholde.

Disse produkter sælges kun i Norge og i Sverige, men jeg har fået tilsendt en liste med kosmetologer i Sydsverige, der gerne vil hjælpe og sende produkter til Danmark.

Jeg fik også anbefalet Niactil 4% som jeg brugte sideløbende med Sulfactil, men om dagen. Niactil indeholder niacinamid (B3 vitamin) der har en effekt på uren hud, ujævn hud og som reducerer rødmen. Den tilfører også fugt og hjælper på linjer.
Jeg brugte denne cremen, MEN her syntes jeg, at cremen alene ikke gav nok fugt. Måske fordi Sulfactil virket så udtørrende, at min hud havde bruge for mere (?), men her supplerede jeg med en creme fra Toleriane serien fra La Roche Posay – en serie skræddersyet til den sensitive hud, der virker ekstremt beroligende og fugtgivende. Denne kombi virket perfekt for mig.

Nu ved jeg, at Elixir produkterne ikke er af de billigste og at Pudderdåserne også har en udmærket Niacinamid creme (10%) som jeg tænker du lige så godt, kan prøve til at starte med, og så nøjes med at købe Sulfactil creme fra Elixir.

Hvad med andre hudplejeprodukter?

Jeg stoppede med al anden hudpleje, stort set. Jeg fjernede min makeup med en mild makeuprens, fx Bioderma Micellar Water. Ingen masker, ingen serum, ingen andre produkter. Kun lidt ekstra fugt, som nævnt, fra La Roche Posay.

Ved siden af, havde jeg god gavn af en LED lys maske. Her brugte jeg det blå lys ved indstillingerne, som har en effekt på følsom og sensitiv hud. Bruges ofte på acne hud, da det blå lys også virker bakteriedræbende.

Når det kom til makeup brugte jeg også minimalt. Til at dække det værste af min udslet, brugte jeg Concealer fra Miild. Den triggede overhovedet ikke mit udslet.

Hvad trigger Perioral Dermatitis?

Jeg har ikke opskriften på hvad der trigger PD. Jeg tror at for mit vedkommende, var det mange, mange års (over)forbrug af alle mulige slags produkter. Nok lidt for aktive produkter og lidt for skrap til tider. Husk at få god og gerne professionel vejledning af din hudtype, når du skal vælge hudplejeprodukter, og hvis du har en sart hud, bør du være forsigtig.

Jeg har en ide om at parfume kan trigge mit PD. Jeg prøver så vidt muligt at undgå produkter med parfume, og også æteriske olier.

Andre årsager kan være hormonelt, før/efter graviditet, ved brug af binyrebarkhormon i ansigtet.

Her er listen

Denne liste har jeg fået tilsendt fra Elixir Cosmeceuticals, for at hjælpe de danske kvinder der gerne vil købe produkterne. Produkterne kan nemlig desværre ikke købes i Danmark, men der findes nogle klinikker i sydsverige, som gerne vil hjælpe og sende til Danmark.

Divino Kropsvård – kontakt Cecelie
www.divinikroppsvard.se
info@divinokroppsvard.se

Beauty Contour – kontakt Sophie Von Platen
www.beautycontour.se
info@beautycontour.se

Beauty and Balance – kontakt Agnes
www.beautyandbalance.se

Leave a Reply