Interview // Hairstylist Lasse Pedersen’s Best Tip

Han er en af de sødeste hårstylister jeg arbejder med, super dygtig helt ud til fingerspidserne og en fest at være sammen med. Lasse laver det smukkeste hår til modeserier, til kampagner, modeshows og musikvideoer og er i øvrigt også lead stylist for TRESemmé i Danmark. Under modeugen står han tradition tro også i spidsen for TRESemmés Blow Out Bar på Nytorv i København – et genialt initiativ, hvor alle og enhver kan komme forbi og få stylet sit hår ganske gratis.

lasse-pedersen-greece-youblushlasse-pedersen-backstage-youblush

-Hvilken stil er det folk i blowout baren efterspørg mest?
“De folk som kommer ind i blowout baren er oftest meget åbne for at prøve noget helt nyt. Alle tænkelige former for krøller, bølger og flet kan jeg dog fremhæve som meget populært. Vi får så en snak om hvilke TRESemmé produkter, som vil være fordelagtige at bruge til det enkelte look, og så viser jeg dem hvilke teknikker de skal anvende med deres fingre, børster eller styling-apparater derhjemme.”

Skærmbillede 2015-09-16 kl. 14.37.44 Skærmbillede 2015-09-16 kl. 14.39.40 Skærmbillede 2015-09-16 kl. 14.38.37

-Er der en sammenhæng mellem hvilket look almindelig folk gerne vil have og de looks du laver til modeugen eller til shoots?
“I høj grad. Jeg synes generelt, at folk er meget oplyste om, hvad der sker i modebilledet. De er ofte inspirerede af magasiner eller sociale medier – og jeg og de øvrige hårstylister i blowout baren kan bidrage med at vise dem looks fra shows eller fra vores hverdag i modebranchen. Her er blowout baren jo et genialt sted til at bygge broer mellem modebranchen og befolkningen.”

-Skandinaviske kvinder er måske ikke kendt for at bruge vildt lang tid på at style deres hår. Har du et godt tip til hvordan vi gøre det nemmere (og hurtigere) for os selv, og samtidig ligne vi har gjort lidt mere ud af vores look?
“Jeg synes interessen for, at gøre mere ud af sit hår er steget de senere år. Også for at investere i de rigtige produkter og redskaber. Alene dét gør, at man kan se en forskel i gadebilledet. Men prøv fx at kramme TRESemmé Perfectly (UN)Done Sea Foam i nyvasket hår, og lad det tørre af sig selv. Ved bare at kramme det oplever selv piger med glat hår, at de får cool fald i håret.

tresemme-perfectly-undone-seasalt-foam-youblushPerfectly (Un)Done Wave Creation Sea Foam fra TRESemmé, 60 kr.

-Hvis din gennemsnits (almindelige) kvinde skal have 3 stylingprodukter, hvilke tre skal det være og hvordan skal de hver i sær bruges?
1. TRESemmé Dry Shampoo INSTANT REFRESH.
Tørshampoo er genialt til mange formål. Du kan spraye den i håret de morgener, hvor du ikke kan nå at vaske hår. Du kan spraye den i alle hårtyper for at opnå mere fylde. Den er genial til at give en mat overflade på et cool rock’et look. Brug den som opfriskning i løbet af dagen – eller som den store redning på festivals om sommeren.

2. TRESemmé PERFECTLY (UN)DONE Sea Salt Spray.
Spray Sea Salt Spray i det håndklædetørre hår inden du føntørrer for at opnå ekstra fylde og holdbarhed. Den er genial at bruge i tørt hår, hvis man krøller med styling apparater eller ruller håret op på curler. Spray en enkelt eller 2 gange på hver tot inden du ruller op på curler eller jern.

3. TRESemmé KERATIN SMOOTH Oil.
Alle (især langhårede) piger bør bruge lidt olie af og til for at pleje håret og for at få det til at se mere levende ud. Denne olie tynger ikke håret, og giver en flot sund finish på glat såvel som krøllet hår. Jeg anbefaler, at man fordeler et eller 2 pump i hænderne, og mærker efter hvor meget håret har brug for. Det er nemlig ret forskelligt, hvor meget håret suger til sig af de gyldne dråber.

tresemme-styling-youblush

-Lærte du noget nyt denne modeuge, som du gerne vil give videre til os?
“I modeugen deltog jeg også i en live tutorial på Nytorv i København. Her kom folk forbi, for at se mig vise tendenser fra modebilledet lige nu – og for at stille spørgsmål. Jeg viste især 70’er tendenser – og vi fik gang i en god debat i teltet om, hvordan folk selv kunne føre disse looks ud i livet.
En simpel teknik, som jeg viste, er at flette sit hår i mellemtykke fletninger over det hele. Start hver fletning ca 3 cm fra hovedbunden, for at opnå det originale 70’er look med flad bund. Spray lidt TRESemmé Sea Salt Spray på hver enkelt – og varm dem grundigt med dit glattejern. Pil fletningerne ud. Hvis du ønsker et bølget blankt look, kører du fingrene igennem håret med lidt olie på – eller brug en kam eller børste, hvis du ønsker et mere crepet look.

Hvis jeg skal pushe noget udover alt det lækre 70’er hår, så fornemmer jeg er en stor bølge af 80’er tendenser komme ind over os. Krøller var stort i begge årtier – så jeg synes, at I piger skal få gang i de små krøllejern eller curler – eller klip jer helt korthårede!”

17 IMG_0423

Se mere af Lasse’s arbejde her.

Indlægget er lavet i samarbejde med TRESemmé.

Leave a Reply