Mommys Corner: Hot Vacation With A Toddler

Som lovet, vil jeg gerne dele nogle tip og erfaringer jeg gjorde i år, efter vores ferie på Corfu med Sølve på halvandet år. Det er altså bare lidt noget andet, at rejse med et lille barn, end da man kun var to… Believe me…!  Rutiner bliver vendt på hovedet, det er varmt, maden er anderledes, duftene, menneskerne etc etc. Jeg lavede mange fejl inden vores ferie, men her er de tip jeg ville ønske jeg fik, inden vi rejste:

Forsikringer:
Hav styr på dem hjemmefra. Hvordan I er dækket ind og hvilke numre I skal ringe, hvis der skulle ske noget. Husk at få bestilt de blå sygesikringskort også.

Apotek:
Spørg på apoteket hvad du bør pakke med. Tynd mave og feber er ret almindeligt for små børn. Der er masser af ukendte bakterier, som de små ikke er vandt til. Vi havde termometer og børn panodiler med, men ingen medicin til tynd mave – noget jeg blev rådet til, af en engelsk mor til fire vi mødte på vores tur.
Bruger barnet anden medicin, skal dette også pakkes. Sølve brugte i januar en astmamaske, denne pakket jeg ikke med, da jeg ikke troede det var nødvendigt, da det var så lang tid siden han havde brugt den. Det fortryder jeg lidt.

Mad:
Tag en pakke rugbrød med hjemmefra. Det lyder som en kliche, men sydpå er der meget lyst brød og de små har altså godt af lidt fibre. Vi var heldige og finde noget tysk rugbrød og Sølve blev vildt glad, da vi serverede det for han.

Drikke:
Vi havde hans drikkedunk med hjemmefra. Det er ultra vigtigt, at barn drikker meget i varmen, og det er ofte nemmere med deres egen drikkedunk. Vi bruger denne her.

Klapvogn:
Vi købte paraplyklapvognen fra Chicco inden vores rejse, men jeg fortyder lidt vi ikke købte solparaply til. Varmen i Grækenland var vild og solen bagte ned på Sølve. Vi skærmet så godt vi kunne, men en solparaply ville ha hjulpet meget.

Badetøj:
Jeg havde to sæt UV badetøj med, der dækker som SPF 50. De havde begge korte ermer. Jeg ville måske ønske, det ene sæt var med lange ermer…set i bagspejlet. Vi havde også to kasketter og en stor bøllehat. Bøllehatten var bedst, da den også dækker nakken og ørene.

Solcreme:
Vi pakket Rudolph Sun Kids SPF 50. Den indeholder 250 ml og holder rigeligt til en uges ferie. Den holder også i vand, selv om cremen skal påføres igen bagefter. Påfør solcreme hver anden time.

Solen:
Vi holdt os helt ude af solen mellem kl.11 og 15/16. Her sov Sølve til middag, vi spiste frokost og var på legeplads i skyggen. Varmen og solen er alt, alt for kraftig i dette tidspunkt for små børn.

Gadgets:
Download film og spil hjemmefra. Du kan aldrig stole på en wifi forbindelse. Vi var lovet wifi på værelset, men forbindelsen var elendig på hele hotellet. Sølve ser Brandmand Sam og i sær da han var syg, ville dette ha været en kæmpe hjælp at sætte på. En fejl jeg ikke laver igen.

Ellers:
Prøv at holde fast i barnets faste soverytmer. Når Sølve sov på hotelværelset, havde han sin egen dyne med hjemmefra og natdragt med korte ermer og ben. Det er top varmt om natten, så vi havde aircon på 23 grader, så det ikke blev for koldt. Det er dog dejligt, at have lidt tøj på, da de nok sparker dynen af om natten og ikke ligger der med ryggen helt bar. Lidt snottet næse, tror jeg desværre næsten ikke man kan undgå..
Vi var ude og spise et par aftener, hvor Sølve sov i klapvognen… men han vågnet begge gange. Han er ikke vandt til at sove så meget ude længere, da han sover indenfor i vuggestuen om dagen og hjemme i sengen om aftenen, her hjemme.
Det gjorde ikke så meget, men her skal du bare regne med, et barn der er lidt mere træt og pylret dagen efter. For os, gik det fint nok at Sølve vågnet. Han fik en figenstang jeg havde med i tasken, den ene gang og en slikkepind af en tjener, den anden… Host host. Der ryger også lidt pommes frittes, is og juice ned, når det er ferie. Det er jo ferie. Så må vi tilbage til de sunde vaner, når vi kommer hjem igen.

Dette var lidt af mine tanker. Del gerne jeres. Man stopper aldrig med at lære, som mor og det er virkelig dejligt at høre, hvad andre gør.

4 Responses to “Mommys Corner: Hot Vacation With A Toddler”

 1. Malene

  Gode råd 🙂 Vi forsøger altid at rejse udenfor den varmeste sæson efter vi har fået vores datter, der nu er 14 måneder. Vi har været på tre ferier med hende (september, oktober og her i juni), og der har varmen været til at holde ud for hende.
  Vi sørger altid for at booke min. 2. værelses lejlighed med balkon, så vi kan sidde derude og hygge efter vores datter er lagt i seng. Vi bruger aldrig UV dragt til hende, kun badebukser og masser af skygge/solcreme. Føler nok lidt, at de dragte er for varme.

  På vores første rejse med hende til Kreta, fik hun tre dages feber med efterfølgende lammelse i ansigtet. Det endte med indlæggelse og ufrivillig forlænget ferie, så vi fik i den grad brug for forsikring osv. (som vi heldigvis havde styr på).

  Reply
  • Sara

   Hej Malene, Hvor lyder det uhyggeligt med din datter på Kreta. Sådan nogle oplevelser vil man helst være foruden, men samtidig lærer man virkelig meget og kommer tættere på hinanden. Gode tip ellers, som jeg skriver på min liste til næste ferie… 🙂 xxx sara

   Reply
 2. Malene

  Vi havde også havregryn med og så købte vi mælk og youghurt som han spiste det med..
  Men ingen tvivl om at det er meget anderledes at rejse med børn – synes lige det går 2-3 dage inden soverytme er nogenlunde igen…

  Reply
  • Sara

   Hej Malene, Havregryn er også en god ide ja. Søvnrytmen holdt vi hård på, med undtag af de to dage, vi var ude og spise. KH sara

   Reply

Leave a Reply