Pat McGrath – verdens bedste makeup artist

Hun er på det faste team hos Vogue Italia og laver modeshows og kampagner for Prada, Louis Vuitton, Dior, Givenchy, YSL og you name it.. Pat McGrath regnes som en af verdens absolut bedste makeup artister og når hun rejser rundt i verden er det med en hær af assistenter og “et helt apotek” som hun selv udtaler det. Altså over 30 kufferter med udstyr – hudpleje, øjenskygger, læbestifer, falske øjenvipper, pudre, foundations, pigmenter, glimmer, latex og alt muligt du kan tænke dig. Jeg har engang mødt hårartisten Guido Palau på en skydning, da jeg assisterede makeup artist Gucci Westman og  boede i New York. Guido og Pat arbejder utroligt tæt sammen og regnes som de største show offs, måske både hvad angår divafaktor, men også i forhold til mængde baggage. Guidos assistenter trillet i hvert fald ind 23 KÆMPE kufferter, på det tidspunkt jeg arbejdede med ham,  under London Fashion Week, da vi lavede makeup- og hårtest inden Luella showet. Ret imponerende…. og lidt sjovt 🙂

Jeg var som sagt i Paris sidste uge, for at møde Pat McGrath. Udover at være verdens bedste makeup artist, har Max Factor også scoret hende og givet hende titlen Artistic Creative Makeup Director. Og så glad og spændt kan man se ud, når man sidder på fantastiske og overdådige Four Seasons Hotel George V i Paris, og venter på at få møde den store makeup guru. Til højre sidder søde Henriette Bonnin, der laver pr på Max Factor i Danmark, og som har boet 8 år i Paris og dermed blev min helt personlige guide i Paris. Til højre sidder skønhedsredaktøren for Hollandske Glamour.

Jeg måtte ikke fotografere under selve interviewet, men fik lige knpiset et par billeder af de utrolig fine læbestift kager inden, og selvfølgelig lå der masser af Max Factor makeup på bordet, som vi testet, alt efter hvad Pat snakket om.

Og her er det fine billedet af Pat McGrath og mig… Black & Orange… Fantastisk møde! Og jeg skal nok huske jer på, hvornår interviewet kommer i Eurowoman. Nok i juli/august.. 🙂 Hvilken fantastisk tur!! PS: Pat’s favoritmascara er Max Factors Xperience Mascara, som jeg selvfølgelig har testet i efterkant. Og jeg kan kun sige mig enig – det er en rigitg god mascara, der separerer vipperne perfekt og giver lækre, sorte bambievipper.

Leave a Reply