Sådan Får Du Krøllerne til At Holde – Hele Natten

Ærgrer du dig over, at dine krøller altid falder ud efter ganske få timer? Fortvivl ikke, det er ganske nemt, hvis du bare gør dig lidt umage, med forarbejdet.

Sådan gør du:

For at krøllerne skal holde, er du nødt til at have din “foundation” i orden. Dvs du ikke kan lave krøller på et fint og nyvasket hår – du er nødt til at have lidt “stivelse” føntørret ind i håret først, for at krøllerne skal kunne beholde sit bounce. Føntør derfor håret først, fra nyvasket “håndklædetørret” tilstand, fx med Bumble and Bumble Styling Lotion eller Eimi Extra Volume Mousse fra Wella. Læs tip til føntørring her.

*

 Del håret op i to etager med klips, fx i højde med toppen af øret, hvor du deler håret op i en over- og under etage. Fjern overetagen først med hjælp af klips. Du starter altid med at krølle nederste del af håret.

*

Jo mindre totter hår du krøller ad gangen, jo mindre og mere “prinsesset” bliver dine krøller. Det kommer selvfølgelig også an på hvilken tykkelse dit krøllejern er – men en klassisk “frisør huskeregel” er, at totten skal være ca lige så tyk, som dit krøllejern. Men regler er til for at brydes, og du kan sagtens tage større totter end dit krøllejern – det vigtigste er bare, at du holder krøllejernet med håret omkring, indtil alt håret er varmt.

Waving Wand fra Cloud Nine // Easy Curl fra Babyliss // Classic Curl Thong fra ghd

*
Alt efter tykkelsen på dit hår og hvilke slags krøller du ønsker, starter du nu med at krølle håret. Spray for al del lidt ekstra produkt på hver tot, inden du krøller – fx Curl Hold Spray fra ghd. Dette fikserer krøllen og hjælper dig, med at få et holdbart resultat.

*

ALFA OMEGA er at totten ikke er så tyk, så du ikke får gennemvarmet håret. Du skal kunne mærke det yderste håret bliver varmt på 10 sekunder, ellers har du taget for tyk en tot – eller bør vurdere om du skal have et nyere krøllejern, der varmer bedre (og beskytter mere)

*

ALFA OMEGA 2, er at du ikke skal røre krøllen du lige har krøllet, før den er kold. Sådan fikseres krøllen. Reder du krøllen ud med det samme, uanset om det er med fingrene eller med en børste, får du mindre “bounce” i krøllen. Dette kan du selvsagt gøre med vilje, men du skal blot være klar over, at krøllen vil blive “slappere” hurtigere.

*

Når du har krøllet hele håret færdigt og alle krøllene er nedkølet, kan du rede håret igennem med en børste eller med fingrene. Regn med, at bouncen vil falde en smule, men hvis du allerede kan se, du har fået for meget krøl eller vil ændre stylingen på nogle af krøllerne, fx i fronten af håret, rundt om ansigtet – kan du sagtens tage en glattejern og få krøllen til at “slappe mere af” eller bukke i en anden retning.

HELD OG LYKKE!

Leave a Reply