Træning efter fødsel

Oh yes… eller nej. Jeg ved godt, at man skal vente med at træne ca 8 uger efter ens fødsel, til man er “godkendt” af lægen efter sin 8 ugers kontrol. Og guuuuud, hvor jeg glæder mig! Jeg stoppede med at træne omkring uge 39 i min graviditet og nu er der gået lidt over 4 uger siden bebsen kom til verden, og selv om min krop føles relativt slank igen (tak amning!!), maven er betragtelig mindre og mine førhen tunge ben, er tomme for vand, glæder jeg mig til at kunne bevæge mig og svede lidt igen. Ikke for at skulle dyrke og jagte “den slanke linje” igen, men for at mærke pulsen stige, endorfinerne bruse og mærke den fantastiske velvære man mærker efter en god gang træning. Oh yes!

Min svigerinde er fysioterapeut og har selv født to børn. Hun har lige sendt mig disse nemme træningsøvelser, jeg nemt kan lave hjemme i stuen med lille S ved min side. De påvirker slet ikke maven, men styrker blog arme og ryg – som er meget, meget tiltræng! Jeg har haft en superøm ryg og nakke siden jeg fødte. Av av.

“Lyt til kroppen og lad kvaliteten af øvelserne bestemme over hvor mange repetitioner du kører. Husk at holde pause, hvor du bliver træt, begynder at ryste eller hvis øvelsen ikke fungerer for dig. Målet med øvelserne er stabilitet, så du kan lave op til 20 repetitioner, men 5 er også fint. Kør hele programmet igennem 2-3 gange.”

Øvelserne er supernemme og alt du skal bruge, er en træningsmåtte og en elastik.

Skærmbillede 2014-01-20 kl. 10.39.09

Leave a Reply