Udlever du dine drømme?

Efter en hyggelig uge hvor først svigerforældrene, så ens mor har overnattet på sofaen (glææææææder mig til vi snart kan tilbyde gæsteværelse i nyt hus) har vi taget en stille og roligeMan hører tit, at livet er kort, at man skal nyde de små øjeblikke og leve livet fuldt ud. Der findes et hav af “kloge” quotes og jeg bruger dem gerne selv på instagram – det er dejlige påmindelser, men hvor gode er vi egentlig til at få gjort noget med det, i en travl hverdag?

skaermbillede-2016-10-09-kl-15-57-23 skaermbillede-2016-10-09-kl-15-53-33 skaermbillede-2016-10-09-kl-15-54-58 skaermbillede-2016-10-09-kl-15-52-29 skaermbillede-2016-10-09-kl-15-52-11

Jeg har tænkt lidt over om spørgsmålet “Udlever du din drøm” i forhold til job og familieliv her på det seneste. Vi har lige købt hus, jeg er gravid med barn nummer to og vi står til ret mange ændringer i vores liv her i starten af 2017. Det har selvfølgelig sat mange tanker i gang… Skal vi blive ved med at bo i hovedstaden? ville vi blive lykkeligere ved at bo lidt længere ude på landet, hvor man kan leve billigere og arbejde lidt mindre? Skal jeg blive ved med at arbejde som freelancer? Elsker jeg mit job? Burde jeg være mere sammen med mine børn?

Jeg ved godt livet ikke altid bare kan være en dans på roser og at alt bare skal være tip top hele tiden. Tro mig, jeg får tit at høre fra min mor, at dagens unge er for optaget af at alt skal være perfekt og at vi giver for hurtigt op, når ting knaser det mindste. Det er som regel pejlet mod parforhold og de frustrationer der tit følger med… men det skal der også være plads til. Familielivet er en stor kabale og hverdagen kan nogen gange være et stort puslespil af praktik og ikke spor glamourøst. Lige nu kæmper vi med at få næste uge til at hænge sammen med en mand der arbejder på en filmproduktion med 14 timers dage, bookede makeup jobs i Jylland, møder og pasning af barn med skoldkopper. DET er hverdag. Nogle gange lykkes kabalen at få op, andre gange ikke. Men jeg syntes alligevel det er vigtigt at mærke efter og lytte til ens hjerte.
Går du en drøm i maven? Fx om at tage væk fra det hele og tage familien på jordomsejling? At skrive en bog? Skifte job? Tage en ny uddannelse? At trække stikket for en periode og holde orlov?

Jeg har en drøm. En ret stor en faktisk… Jeg har gået og skrevet og lavet billedcollager i snart 5 år..  Det er et par tætte venner, der kender til drømmen og når de spørger ind til det, bliver jeg helt flov over mig selv, som ikke har taget springet. Taget chancen! Hvad har jeg egentlig at tabe? Hvorfor skulle jeg ikke lykkes?

Hvad drømmer går ud på, holder jeg hemmeligt, men jeg håber at kunne fortælle om det på et tidspunkt. At jeg tør kaste mig ud på dybt vand. Jeg trives nemlig ret godt uden fodfæste, selv om det er overvældende og skræmmende. Det er selvfølgelig også en baby på vej og et hus der skal flyttes ind i, så måske er det hellere ikke jordens bedste timing. Eller er det? Hvornår er det egentlig det perfekte tidspunkt? Jeg tror ikke rigtigt det findes… jeg tror man skal følge mavefornemmelsen og prøve at tage de første skridt i den rigtige retning. Jeg skal bare lige ha blandet kortene rigtigt først og turde give slip.

Har du en drøm? Eller udlever du drømmen?

Del gerne din historie i kommentarfeltet. Vi skal inspirere hinanden. Måske er der ikke mere der skal til, end at se at det faktisk kan lade sig gøre på skrift. Og hvis du prøver og det ikke lykkes, kan du altid tænke tilbage på det som en stor oplevelse og vide, at du gav det en chance.
Man vil aldrig fortryde man gør et forsøg – man vil nok mere fortryde, man aldrig gav drømmen en chance…

Hav den bedste søndag!

ce0beee91834b64282692b99f5fb4746

22 Responses to “Udlever du dine drømme?”

 1. Amalie

  Du har utrolig meget ret! Min kæreste og jeg taler meget om alle disse spørgsmål, – hvad vil vi? Hvorfor rejser vi ikke mere? Er vi det rigtige sted? Kan man opveje løn og lykke? Hvorfor gør vi det ikke bare? Hvad med barn/børn, hvornår passer det? Hvorfor følger jeg ikke min drøm? – den er, at have en blomsterbutik, male, skrive børger om mine vidunderlige veninder og vores 4-kløver liv, sy tøj til små børn og have mit nuværende job samtidig, jeg vil det hele og drømmer altid om alt for meget på en gang… men det vigtigste er at man TØR drømme og nogen gange TØR at tro på sig selv og dermed få drømme til at blive virkelighed. Jeg vil følge dig de veje du går, for de er altid fine og forklaret med smukke ord.

  Reply
 2. maria

  Spændende med mange ting der sker på én gang 🙂 Hvor skal I flytte hen? Skal I flytte til nyt hus, eller står der renoveringsprojekter for døren?

  Reply
  • Sara

   Hej Maria, Vi flytter i hus på Amager og har en måned til renovering inden baby kommer og vi flytter ind….. KH Sara

   Reply
 3. Pernille Houg Larsen

  Dejligt og meget relevant indlæg, Sara.
  Nogle gange føles det som om, at en dagligdag med barn og selvstændigt virke kræver så meget, at jeg ikke engang har overskud til at gennemskue, HVAD jeg drømmer om. Mens nogle formår at finde vejen, kompromis’erne og balancen mellem “virkelighed” og drøm, så føler jeg tit, at jeg bare render stærkt, organiserer, udfører praktiske ting og “falder omkuld” – for så at gentage det hele dagen efter!
  Ser frem til at høre mere om DIN spændende drøm på et tidspunkt… og at jeres liv som husejere også viser sig at være lidt en living dream 😉

  Reply
  • Sara

   Jeg kender SÅ godt til følelsen… Man har bare ikke tid til at mærke efter i hverdagen. Derfor burde vi alle være lidt mere væk fra fjernsyn, tablets, computere og telefoner, når vi endelig har fri, så vi kan stirre lidt ud i den blå luft og bare være og mærke efter, ik?
   KH Sara

   Reply
 4. Stine

  Vi havde samme overvejelser, da vi fik børn. Vi endte med at flytte fra Kbh, langt ud på landet sammen med en masse dyr og tæt på mange gode mennesker. Vores hus kostede det samme som vores lille andels-æske på Frb, og det betyder, at vi kan arbejde markant mindre og kun med det, vi virkelig brænder for. Jeg er overvældet over, hvor meget det betyder for os alle sammen, og hvor stort det er at leve tæt på og sammen med naturen.

  Reply
  • Sara

   Det lyder helt fantastisk Stine!! Mon ikke vi også flytter væk fra byen på et tidspunkt? Men først til Amager 😉

   Reply
 5. Gabriella

  Fantastisk fantastisk skønt indlæg!! Ja mindre kunne ikke gøre det 😉 For det er nemlig at trække på alle de små ting i hverdagen, for at hive lidt inspiration en. Så bliver hver dag en magisk stund. På sin helt egen måde. Jeg har en drøm om at kunne kalde mig neuroscientist en dag, altså hjerneforsker. Har en masse ting med hjemmefra, der gør at den akademiske vej bestemt ikke har ligget lige til højrebenet, og alligevel jo. For det er mig, og min drøm! Så det er med at vende de ting man har med sig i bagagen, som umiddelbart kunne være en forhindring, til en styrke og drivkraft. Så jeg bliver ved med at drømme om det, og beholde min vision, om at kunne være med til at bidrage til banebrydende forskning, indenfor vores fantastiske hjerne. Så et skridt af gangen, og man skylder jo sig selv at gøre det, der gør en glad 🙂 Tak for et fint, ømt og meget relevant indlæg. Tak til dig 🙂

  Reply
  • Sara

   Wow Gabriella – hvor er du sej!!! Jeg er sikker på at det lykkes for dig – med viljen kommer man langt! Du skal bare gøre det! Ikke lade noget stoppe dig – du kan godt!! Tak for inspirerende kommentar og for at du læser med!
   kH Sara

   Reply
 6. Gunni

  Kære Sara – Lyder som om du skal tjekke “Ladies First.dk” netværket ud. Inspirerende og seje iværksætter kvinder der tør, – og der er også plads til os som samler mod i kulissen, til vi selv tør 🙂
  Tak for din blog – får kommenteret for sjældent, men bare vid at vi er herude 🙂

  Reply
  • Sara

   Hej Gunni, Tak for tip – dem vi jeg tjekke ud! Det lyder superfedt! KH Sara

   Reply
 7. Maria fra Giveaways i Danmark

  Dybt indlæg og jeg forstår godt dine mange tanker.
  Dem gør vi os nok alle i perioder, det vigtigste er nok at tage en dag af gangen og ikke lad sig slå ud ved den mindste “vind”.
  Lyder skønt med nyt hus og barn nummer to på vej – stort tillykke hermed 🙂
  Og en dejlig dag ønskes herfra.

  Reply
 8. Tania

  Jeg blev glad da jeg læste dette indlæg, da det også inspirerede mig til at tænke en ekstra gang over hvad det egentlig er jeg drømmer om. Og jeg blev faktisk ret glad, for da jeg tænkte over det, gik det op for mig at jeg faktisk har noget nogle af mine drømme. Jeg har skaffet mig et job i en branche, hvor fagrelevante jobs ikke hænger på træerne. Selvom jobbet kun er midlertidigt, så venter der forhåbentlig en forlængelse. Derudover har jeg fundet verdens dejligste mand, som jeg deler min hverdag og mine rejser rundt i verden med. Alt dette giver mig ro til at koncentrere mig om nye drømme, som f.eks. at blive bedre til at skrive.

  Reply
  • Sara

   Du har så meget ret Tania – vi glemmer tit at tænke over de ting vi faktisk HAR og de mål vi HAR opnået! Hvis man mærker lidt efter, er det nok en hel del. Vi er nogle gange lidt for hurtige til at lede efter fejl og mangler og bare kigge frem i stedet for at stoppe op og nyde det vi har. KH Sara

   Reply
 9. Anna

  Meget spændende indlæg og relevant.
  Hverdagene går og man får sjældent spurgt sig selv, hvad ens drøm er. Selv er jeg snart færdig med min uddannelse, men jobbene som er på den anden side, er ikke umiddelbart hvad jeg drømmer om. Så jeg er meget spændt på, hvad fremtiden bringer og om jeg finder et sted at være, som gør mig glad. Jeg er også rigtig spændt på at høre om din drøm, Sara – håber vi snart får mere at høre 🙂

  Reply
  • Sara

   Tusinde tak Anna. Håber jeg på et tidspunkt kan løfte sløret for hvad jeg drømmer om….

   Reply
 10. Eli-Anne Liene

  Følg dine drømmer, Sara !! Jeg heier på deg <3

  Reply
 11. HeLene

  Jeg når ikke at sige så meget idag, men jeg ville kikke ind og sige at det er et så fint indlæg som jeg læst og tænkt over efterfølgende… Det jeg vil sige er vel bare, at det du skriver berør! Kram

  Reply
 12. Malene Dalhaug Ravnsbæk

  Hei Sara! Takk for en veldig fin og inspirerende blogg! Koser meg når jeg leser bloggen din. Og dette innlegge traff meg rett i hjertet. Jeg er utdannet ingeniør. Men har i mange år kjent på et behov for å utfolde meg mer kreativt, å få jobbe med farger og form innen for fashion og design. Og jeg går med en drøm om å bli makeupartist! Men det å ta springet og kaste seg ut i det, er vanskeligere en man tror..når man snart er 30 år, har mann og barn, føler jeg at folk rundt meg vil synes jeg er små gal og egoistisk som starter på en ny utdannelse nå. Men har en så sterk følelse inni meg, om at det er riktig. Så jeg skal nok ta skrittet! Og du og din blogg gir meg inspirasjon og pågangsmot! Så tusen takk? KH Malene.

  Reply

Leave a Reply