Nye efterårsdufte // Fall perfumes

l-CIwOY0cgFTrcvcaq

Det er snart jul og højsæson for anskaffelse af en ny duft. Jeg skriver ikke så ofte om dufte, da det er supersvært at beskrive en duft med ord og derudover er det SÅ individuelt hvordan man reagerer på og bedst kan lide sin parfume.

Mine Parfume Tip:

Prøv altid duften på dit håndled og gå en runde, inden du shopper. De fleste dufte har brug for at udvikle sig og dufter meget forskelligt fra person til person.

Gnid ikke håndleddene mod hinanden. Det kan ødelægge duften.

Påfør duften, der hvor du gerne vil kysses.

EDP – Eau de Parfume er mere intens end EDT og indeholder op til 8-15% ren parfumeolie.

EDT – indeholder mere vand end EDP og har et mere diskret udtryk med omkring 4-10% parfumeolie.

Andre duftbeskrivelser kan være EDC, Eau de Cologne eller Eau Fraiche, der har en betydelig svagere intensitet

Opbevar dine dufte væk fra sollys, ideelt set i en rimelig stabil temperatur, fx på en fin sølvbakke på bade- eller soveværelset.

Skærmbillede 2013-11-07 kl. 06.46.24

Vi har fået hele 3 dufte fra Balmain til Danmark i år og Ambre Gris er nok den mest karakterfulde af de tre, med noter af  bla. myrra, kanel, rosenpeber og hvid musk. Lidt sød, men også maskulin. Interessant og med en superflot flakon, men absolut ikke en duft for alle. Husk at tjekke Balmains to andre dufte samtidig, Ivoire og Eau d’Ivoire, der er langt mere all round end denne.

Skærmbillede 2013-11-07 kl. 06.51.21

Repetto er det franske balletmærke, der lancerede sin først duft i september i år. Jeg var med til launchen i Paris tilbage i April, da jeg lige havde fundet ud af at jeg var gravid (sååå ingen champagne til mig :() Denne duften er lækker og pudret – en mere kommerciel duft jeg vil tro de fleste kan lide. En hverdagsduft, til dig der kan lide det mere diskrete.

Skærmbillede 2013-11-07 kl. 06.48.30

Fashionduften fra Carven, der er blevet blogget og skrevet om en hel del. Igen en pudre, men mere blomstret duft med hvide blomster, jasmin og mandarin. Her hjemme forhandles duften hos Wood Wood.

gucciflora

Flora by Gucci 1966 er en eksklusiv retolking af Flora By Gucci – begge dufte er inspireret af printet på et silketørklæde lavet til Grace Kelly i 1966. (også det print, som pynter parfumens lille silkepose) Duften Flora By Gucci 1966 er selvsagt blomstret, men mere dyb og mystisk. Lidt varmere i tonerne, end frisk. Sexet og lidt mystisk. Kommer i 100ml og forhandles kun i Magasin.

chloe

En ny variant af en af mine længst levende yndlingsdufte fra Chloé, Rose de Chloé. Jeg skulle ha været i Paris til lanceringen, men var forhindret. Ærgerligt, men man kan ikke være alle steder på samme tid. Duften skuffede helt sikkert ikke.

Har I en favorit efterårsduft? Eller kunne I tænke jer at prøve en af dem her?

Leave a Reply