Prime Time – Guide til Den Rigtige Makeup Primer

Hvad er egentlig en primer?

En primer er et tillægsprodukt der er udviklet for at udjævne og gøre din hud glattere/mindre synlige porer/mindre fedtet/mere glød etc. Den skal IKKE forveksles med en serum (som er et hudplejeprodukt) en primer ligger i makeupkategorien.
Der findes et hav af forskellige primere og de har mange forskellige egenskaber, men fælles for dem alle, er at den skal forberede din hud på foundation. Primer under din foundation gør huden glattere og foundationenen nemmere at fordele på huden og et mere holdbart resultat.

Hvordan bruger man den?

EN primer er IKKE en fugtighedscreme, men skal påføres EFTER fugtighedscreme og FØR foundation. Du kan bruge den i hele ansigtet, hvor den smøres på som en fugtighedscreme eller bruge den stedvis i ansigtet, fx i t-zonen hvis det er en primer mod skinnende hud.

Hvorfor nulrer min primer?

Det kan blive mange lag for huden at absorbere hvis du bruger fx serum, fugtighedscreme, primer og så foundation. Giv derfor din hudpleje fx serum og fugtighedscreme lidt tid til at trænge ind i huden, inden du går i gang med “makeup delen”, så du ikke bare propper det ene produkt ovenpå det andet. Det kan simpelthen blive for meget for din hud på en gang og derfor kan den fnuldre. Det kan også være du skal bruge en lidt lettere fugtighedscreme som din base, pga de flere lag.

Hvilken primer passer bedst til mig?

Minimerer porer:

Giver Glød:

Undgå Shine:

Udjævner Huden:

 

2 Responses to “Prime Time – Guide til Den Rigtige Makeup Primer”

 1. Nanna

  Hej Sara
  Hvad vil du anbefale hvis man har brug for både at minimerer porer og formindske shine? Døjer nemlig med en meget skinnede t-zone og store porer omkring næsen.
  Glædelig jul til dig og din familie 🙂

  Reply
  • Sara

   HEj Nanna, De fleste pore minimerende primere er også matterende, så jeg ville vælge en af dem i guiden der er poreminimerende. KH Sara og glædelig jul!

   Reply

Leave a Reply