Hallo efterfødsel krop og træning…

Lidt ekstra vægt i form af 10.8 kg (!?)… Sølve er måske ikke lige begejstret for opgaven som hans mor, men effektivt er det. 🙂

photo1

Jeg læste forleden på Emilis blog at hun kæmpede med at komme tilbage til sin “normale” krop efter hendes graviditet med lille Saxo. Ikke at jeg overhovedet tænker at hun har et gram for meget på kroppen eller burde ændre noget som helst, men nu ved jeg jo også at man er en smule mere selvkritisk når det kommer til ens egen krop, og at det kan være lidt svært at acceptere eller finde sig til rette igen efter 9 måneder med et andet menneske inde i en, og ikke mindst de mange efterfølgende måneder, hvor det samme menneske lever igennem dine bryster….
For jo, det er mange ændringer ens krop skal igennem, når man har gået gravid i 9 måneder, født et barn, ammet og er blevet fuldstændig sat ud af sine gamle vaner. Mette Marie har også berørt emnet på hendes blog, så nu tænkte jeg at det måtte være min tur. Faktisk et indlæg, jeg har gået og tænkt over i lang tid, så nu skal det være.

Jeg vil sige, at for min del har amningen været den bedste kur jeg nogensinde har prøvet. Det lyder måske lidt flabet at sige, men jeg raste ned i vægt på ingen tid og har aldrig spist så mange kanelboller fra Meyers og chokolade før i mit liv, uden at tage et gram på… Jeg elskede det, men tog mig allerede sammen efter den obligatoriske 8 ugers undersøgelsen efter fødslen, hvor jeg så småt med at træne igen. Jeg var ret flittig, men grundet min fantastiske (amme)forbrænding sprang jeg flere og flere træningstimer over, og pludselig var det 2 måneder siden sidst jeg havde trænet, noget der virkelig kunne ses på min røv….. Man bor jo også i sofaen de første måneder efter ens barn er født. Vel nogle gør.. jeg gjorde.

Og så skete også det, at Sølve begyndte at spise “rigtig mad” og amningen var pludselig halveret fra 8 gange i døgnet til små 4.. og hvad skete der så? joooooo, jeg fik mave, love-handels og røv igen. En slap røv, forstås… Shit!!! Det var top nedtur i starten! Men helt ærligt (og her håber jeg Emili og alle andre mødre læser med) – Som en træner i en af mine elskede You Tube træningsvideoer sagde; “Husk nu at kroppen har brugt 9 måneder på at skabe det lille vidunder som fødes i full-size. Det er klart at maven ikke bare kan skrumpe ind og blive flad igen på ingen tid.” Det er altid vigtigt at være tålmodig.

Jeg har læst flere steder, at det tager 1 år inden kroppen er nogenlunde sig selv igen. Og den bliver måske aldrig helt som den var igen. Men ved I hvad? Det er egentlig helt OK. Jeg har på en måde fået et lidt mere afslappet forhold til min krop efter jeg blev mor (uh, det lyder helligt), men sådan er det altså bare. Jeg er gået i gang med at træne 2-3 gange om ugen igen og har det supergodt med det. Det giver mig en følelse af velvære og stolthed når træningen er overstået, og stille og rolig (samtidigt som kanelbollerne og chokoladen kun indtages i weekenderne, vel og måske lidt i ferien også…) kommer resultaterne lige så stille. Regnestykket er jo ret simpelt (omend kedeligt). Man skal jo bare forbrænde mere end det man indtager….

Lange gåture med barnevognen hjælper også, hvis du ikke er træningstypen. Brug det som transportmiddel også; gå i stedet for bus eller tog, selv om det måske tager en time. På med gode løbesko og af sted med dig. Og som træner Anne Bech en gang sagde til mig; Spænd ballerne når du går, så giver det et lille ekstra løft til måsen. 🙂

Bare et par tanker fra min side… Og by the way. Hvis du vil have top motivation til at ligne en million efter du har født, skal du bare kigge på hende her. Wow!

Leave a Reply