Hjælp til løbeknæ

Skærmbillede 2013-04-07 kl. 10.28.24

Jeg vil så gerne løbe… det er så nemt, man kan gøre det over alt, man får frisk luft og kommer ud i naturen – MEN jeg får ALTID ondt i mit knæ efter bare 10 minutters tid.

Som jeg skrev tidligere på ugen, var jeg klar med endnu en træningsudfordring i tillæg til 30 dages squat udfordringen (supersejt at så mange er med i øvrigt – dette bliver skidegodt!) – og det var, at jeg skulle gå i gang med en løbeudfordring.

Jeg læste nemlig en artikel hvor app’en Couch-to-5K blev brugt, hvor man stille og roligt træner kroppen op til at løbe 5 km. Jeg har ikke dårlig kondi, MEN jeg ved at jeg ikke bare kan snøre løbeskoene og sponse af sted pga mit knæ.

OK, jeg startede i går og det er virkelig en blød start… 5 minutters gang til opvarmning, 1 minuts løb og 1 1/2 minuts gang i kun 20 minutter. Piece of cake tænkte jeg, men STADIG fik jeg altså ondt i mit knæ!!?

(og i tillæg til den 5 minutters opvarmning, lå jeg på maven først og sparkede mig selv 100 gange bagi, som også skulle hjælpe til med at varme knæene op.)

Så her vil jeg høre jer, om der er nogen der har et råd til mig;

Hvad gør jeg galt?

Kan jeg gøre noget anderledes?

Er løb måske bare ikke noget for min krop?

Er det nye sko i Marathon sport der skal til?

Er der gode øvelser der kan laves?

Andre gode apps I kan anbefale?

Jeg vil blive SÅ glad for gode råd – JEG VIL BARE LØBE! 🙂

Løbethights//Gina Tricot, Sko//Ecco…

ENGLISH:

I really want to start running! It’s such an easy and great form of training – but my problem has always been my knees hurt after only 15 minutes of running.

What do I do wrong!? I actually gave up running until I this Easter read about an app, that super slow trains your body from not beeing able to run at all, to run 5 K (its’ called Couch-t-5K). I tried it out yesterday, but even if I did everything right and even warmed up my knees more that the app said, I ended up with knee pain.

So, If anyone has the same problem as I and have a wonderful advise for me, please let me know. I really want to do this, but can’t believe my body won’t let me…..

Leave a Reply