Hvor lang holdbarhed har egentlig kosmetik?

Min veninde Louise, spurgte mig her den anden dag: Hvor lang holdbarhed har egentlig kosmetik??

Jeg har skrevet om det kort her på bloggen før, men jeg skriver gerne om det igen, da min veninde ikke havde en anelse, og blev helt glad da jeg fortalte hende om “hemmeligheden”…

På all (næsten) kosmetik finder du enten på selve produktet, eller på emballagen, et lille symbol som det her…

12m Nummeret på den her lille krukke,  fortæller dig nemlig hvor mange måneder produktet kan holde sig, i åben tilstand – altså efter at du har brudt forseglingen, og åbnet produktet.

holdbarhet-004

(oops, jeg skal vidst have ny neglelak i dag)

Ellers vil jeg gerne sige at tallet er en guide, og et cirka tal! lugt til produktet, lugter det underlig, bør du smide det ud – eller selvfølelig hvis konsistensen har ændret sig.

Og så er det jo sådan med økologiske produkter, ligesom økologisk mad, at holdbarheden er kortere, da tilsætningsstofferne er væk.

Solcreme: Invester i en ny flaske hvert forår! solcreme har generelt dårlig holdbarhed, og mister sin effekt (man siger som tommelfinger regel at faktoren bliver halveret pr år) så den gode gamle der står i skabet i sommerhuset, hører altså hjemme i skraldespanden!

Mascara: Har som regel en krukke med 6M, men anvender du den hver dag, er 2M nok mere realistisk.

Lipgloss: ca 6måneder.

Generelt – All flydende makeup (mascara, gloss, foundation, consealer) har stor sansynlighed for at samle til sig masser af  bakterier, i modsætning til tørre produkter (pudder, blush, øjenskygger). Lugter produktet grimt, smider du det ud – det kan gøre mere skade end gavn, og give dig dårlig hud. Får din pudder/blush/øjenskygge en hård overflade, er det også på tide at skifte det ud….

Måske skulle du tage en sommer rengøring i din makeup? 😀

Leave a Reply