Læser Q&A med hudplejeekspert Anita Falslund, runde 1

I går var jeg hos Anita Falslund – min hudplejer igennem mange år, der sørger for at min hud er pæn og renset, samt at mine øjenbryn er “on fleek”. I sidste indlæg opfordrede jeg jer til at stille Anita spørgsmål I skulle ligge inde med omkring hud. Jeg har delt det op i to dele, så runde 1 kommer her. Husk også at abonnere på hendes Youtube kanal, hvor hun giver masser af tips og viser teknikker.

Hvornår må man trykke en bums? (eller må man aldrig det?

Som udgangs punkt skal man prøve at lade være med selv at trykke på sin hud. Hvis bumsen er hvid og på overfladen af huden, så tag kleenex rundt fingre og pres forsigtigt- men kun til det hvide er væk. De bakterier der lever under huden dør som regel lige så snart de kommer i kontakt med ilt.

Jeg får nemt tørre pletter om vinteren og rødmen rundt om næsten, selv om jeg bruger masse fed creme. Hvad skal jeg gøre?

Indtag omega 3 fra fx Nordic naturals. De hæmmer også inflammation som kan vise sig ved rødme i huden. Husk at brug en god fugt Hydrator sådan du også får fugt i din hudpleje. Tag kortere bade og ikke så varmt vand, mindsk i det hele taget dit vand forbrug i ansigtet da det udtørre.

Er det egentlig nødvendigt med øjencreme, eller det det bare det samme som creme/olie i mindre og dyrere emballage?

Øjencreme er en smule opreklameret i min verden. MEN når det er sagt så bruger jeg selv en øjencreme som jeg syntes er MEGA effektiv, Orbe fra Själ, og så er der altså bare nogen ingredienser der er mere af i en øjencreme som øjenområdet har mere behov for end resten af ansigtet- fx hyaluronsyre og mindre fedtstof. Jeg tror på øjencreme og en øjenmaske en gang om ugen, fx fra Bioeffects.

Hvor tit skal man skifte sin Dermaroller?

Det kommer an på hvilket mærke du bruger. Den originale Dermaroller holder i 9-12 mdr.

Jeg har rosacea. Findes der en god creme mod det?

Tænk less is more med roscacia- og ingen mineralske olier. Jeg sælger nogle produkter fra mærket bio elements som er særligt gode til netop rosacia, fx Stress Solution Serum fra Bioelements, som pakker huden og beskytter- dulmet rødme og irritation med det samme

 

Hvad er det bedste produkt mod dehydreret hud?

-Brug en Hydrator fra Ling Skincare som det første steg i din hudpleje – det er et produkt der går ind og stabiliserer din pH værdi- dvs giver huden fugten tilbage efter rens. Du får en bedre fungerende hud som optager efterfølgende produkter normalt. Derudover vil jeg anbefale Moisture *10 fra Bioelements, som er et serum med et højt indhold hyaluronsyre og glycerin som tiltrækker og holder på fugten i din hud, samt en form for silicone som hjælper fugten ned i huden. Et lækkert vinterserum som virkelig afhjælper fugtmangel.

Hvornår åbner du for nye kunder i din klinik?

Åhhhh ville ønske jeg kunne svare, men som det ser ud nu, bliver det ikke med det sammen. Målet er at kunne ansætte en pige, så hurtigt som muligt, som jeg kan oplære. Skriv dig evt op på min afbudsliste. 

3 Responses to “Læser Q&A med hudplejeekspert Anita Falslund, runde 1”

 1. Nanski

  TAK for gode svar – og fedt med link til youtube-kanalen :o)

  Reply
 2. Sarah

  Kan jeg nå at stille et spørgsmål?
  Har et problem med tilstoppede porer. Hvad kan man gøre, eller hvilke produkter kan hjælpe på det?
  Og har fået at vide, at huden bliver pænere, hvis man holder sig fra mælkeprodukter. Er det rigtigt?

  Reply
 3. Carina

  Tak til jer begge for at disse spm og svar, smukke kvinder!

  Reply

Leave a Reply