Lidt om at være selvstændig og sin egen drivkraft

Så er jeg landet igen efter vel overstået masterclass. 1 generalprøve og to rigtige masterclasses. Det var virkelig sjovt at møde mange af jer, der læser med her inde og på instagram. Lidt som at møde venner man aldrig har mødt før. Jeg får fremdeles masser af mails med spørgsmål om der kommer nye datoer med nye kurser, men det kan jeg desværre ikke sige endnu. Der ligger enormt meget arbejde bag organiseringen af et sådan kursus og det er mange ting der skal falde på plads. Men jeg vil gerne!

Jeg lærte vildt meget af at holde mine kurser. Det var noget jeg gjorde på eget initiativ og selv om der var sponsorere med ind over på makeuppen, var det mig selv der kontaktede dem alle og enhver, holdt i alle tråde og lavede alle aftaler. Og sådan er det når man er selvstændig – man får kun de jobs man selv skaber – sådan har det i hvert fald altid være for mig.
Jeg har fået meget lidt serveret på et sølvfad i min over 16 år lange karriere som makeup artist og 10 år som blogger. Rigtig mange af de samarbejder jeg får og laver, er det mig selv der er drivkraften og ideskaberen bag. Måske er det lidt at tale mit eget brand ned, da jeg lige nu afslører at jeg slet ikke bliver overrendt med lukrative tilbud og samarbejder på det ene og det andet. Men nix, her sidder jeg selv tit og laver oplæg og ideer og sender ud til virksomheder.

Og på en måde er jeg vildt glad for at det er sådan. Fordi at jeg får “bid” på mange af mine forespørgsler. Jeg er selvstændig på den måde, at jeg styrer min egen tid, men jeg får også kun noget igen, hvis jeg investerer tid og kræfter ind i min virksomhed. Mit arbejde er delt i to, hvor delen som makeup artist fungerer lidt anderledes – her er det mest folk der ringer til mig. Men alligevel, er der perioder, hvor jeg skal være mere opsøgende og ivrig, for at vise folk, jeg stadig er her og klar for at arbejde. Jeg er glad for at der er drivkraft i mig. At jeg ikke er blevet forkælet og lad efter alle disse år. Jeg arbejder stadig aktivt for at få penge ind på min konto hver måned – en sjov kamp – ellers ville jeg nok fundet på noget andet – men jeg vil egentlig bare skrive det her indlæg, fordi jeg gerne vil opfordre andre til at følge sine drømme. Gå for sine mål. Og vide, at vejen der til, tit er hårdt arbejde. At man skal arbejde længe og være flittig for at nå langt. For at blive dygtig til noget.

For selv om ting tit kan se meget lyseerødt ud på instagram – hvor sponsorerede indlæg og stories næsten fylder mere i min feed, end dem der ikke er købt og betalt, med firmaer der kaster gratis hotel ophold, fine middage, hårde hvidevarer og dyre designersko efter folk med store fanskarer. Og lige der er det vigtigt at tænke, det måske ikke er lykken. Jeg læste lige en blogger der takkede af, efter 10 år som blogger, med at være lykkelig for de friaftener hun nu havde med sin familie, og hvor glad hun nu var, for ikke at måtte tage kufferter ekstra med med tøj, når de skulle på ferie – ikke fordi de var fyldt med tøj hun havde brug for, men fordi det var tøj som så pænt ud på billeder. Det siger også lidt, om hvor meget det kræver i dag, at hænge med som blogger/influencer, men det er også vigtigt at huske, i champagne og gaverusen, at det måske ikke altid er lykken. Og dette er lige så meget en lille opsang til mig selv. Fordi jeg syntes ogsådet er hårdt at filtrere på instagram mange dage. Jeg poster ikke billeder hver dag, fordi jeg tit går i stå over hvad jeg skal poste. Om jeg orker det her game. Men jeg kigger stadig med, som en lille afhængigheds app instagram nu er blevet – og får det tit dårlig med mig selv, over alle de perfekte billeder jeg bliver bombarderet med. De fleste dage kan man godt filtrere i det, andre dage er sværere.

Og nu skal min store dreng på 5 år starte i skole næste år. Vi er allerede være til åben skole dag, og reaktionen bagefter var at han i hvert fald IKKE skulle starte i skole. Jeg har brugt meget tid på at fortælle ham, at det er sjovt at lære nye ting. At det er sjovt at være dygtig. For det skal man også huske i disse SOME tider. At det at have et talent for noget – uanset om det er at lave regnskab, reparere biler eller klippe hår, så er håndværk, talent og dygtighed meget mere værd end 10.000 likes for et smukt billede i den perfekte lyssetting.

Eller er det bare mig?

6 Responses to “Lidt om at være selvstændig og sin egen drivkraft”

 1. Mari

  Takk for en inspirerende blogg!! Og ja, SÅ sant og også skummelt med barn som vokser opp idag. Godt det fortsatt er en stund til skolestart ?

  Reply
 2. Kathrine

  Det er så rigtig… Jeg lytter til en podcast om iværksættere og selvstændige der hedder “how I built this”. Det er så inspirerende at følge dig, fordi man netop kan lave det man brænder for og gør en glad. Det er ikke sure penge der triller ind på måneden, men penge man har fortjent fordi man kan sit håndværk! Det har også gjort jeg selv leger med tanken om at blive selvstændig, for selvom man er nyuddannet kan man pludselig blive træt af at en chef sætter en dagsorden man føler er uinspirerende. Det må kunne gøres bedre…. 😉 du gør det skide godt og er vild med du sætter personlig præg på alt du laver… <3

  Reply
 3. Annett

  Hatten af for dig…og alle de andre selvstændige 😀
  Og så vil jeg bare sige tak for et rigtig godt indlæg, jeg skriver ikke så tit, men jeg læser alt der kommer fra dig. Tak for god inspiration og rigtig glædelig jul til hele din skønne familie.

  Reply
 4. Eli-Anne

  Mestringsfølelse er viktig å kjenne på, nyte det og godta de dagene hvor man ikke føler mestring… nettopp da blir de gangene man virkelig mestrer noe, gull verdt og gir en lysten til fortsette på det man holder på med… enten det er i spill og lek, på skolen eller på jobben 🙂
  Formidle gode sunne verdier til barna, gi dem trygghet og motivere til nysgjerrighet DET må være et mål i oppdragelsen- og tilpasse våre forventniger til dem slik at de kan kjenne på mestringsfølelse <3
  Kanskje litt på siden av det du skriver, men det var mine tanker da jeg leste innlegget ditt !

  Reply
 5. Dorthe

  Super godt indlæg – TAK for det!

  Reply
 6. Anna

  Virkelig gode indlæg når du fortæller lidt personligt og skriver nogle tanker 🙂 du er mega sej, Sara

  Reply

Leave a Reply