Mommys Corner: Sådan hjælper du dit barn med eksemkløe og skoldkopper

Okay… Den man tit hører, med at børn der får skoldkopper når de er helt små slipper nemmere, passer vidst ikke helt. I hvert fald ikke hos os. Lille Finn fik selvfølgelig også skoldkopper, præcis 2 uger efter hans storebror. Og stakkels lille mand. Han er fyldt med blærer og prikker over hele kroppen og hverken ham eller jeg har sovet, de to sidste døgn. Det klør og han er meget generet af det. Han græder og kan slet ikke finde ro i sin krop, og er til tider ret panisk. Jeg tror måske jeg max har sovet sammenhængende 1,5 time inden han vågner, græder og klør, hvor jeg så sidder med ham mellem 20 min til halvanden time, før han falder til ro igen.

Det første døgn havde jeg ingenting at hjælpe ham med, foruden lidt antihestamin jeg fik af lægen i forbindelse med hans eksem og et par panodiler. Hans bror var jo slet ikke generet af skoldkopperne, så jeg havde ikke købt noget som helst. Dagen efter, fik jeg hurtigt skaffet mig to af de mest omtalte kløelindrende spray’s på markedet. Prikkerne bliver nemlig ved med at piple frem og sidst nat, brugte jeg dem her;

Atoderm SOS Spray for Bioderma
-er forholdsvis ny på det danske marked og skulle lindre kløe på 60 sekunder (og være effektiv i 6 timer) Sprayen kommer på airsole spray og føles lidt som en facemist – kølende og tørrer hurtigt på huden. Den beskytter huden mod bakterier kan bruges til atopisk eksem og psoriasis, men også skoldkopper. Det er selvfølgelig ikke rart med en kold mist midt om natten, men den har været ret god til at tage den værste kløe. Indeholder ikke parabener, alkohol eller parfume.

Cytelium Lotion Spray fra A-Derma
Denne spray er særlig rette mod skoldkopper, eller irriteret, let væskende hud.. Den indeholder zink og havreekstrakt, der både beroliger huden og virker udtørrende på området. Sprayen her kommer på almindelig pumpe og er let hvid i farve og konsistens. Den bliver hvid på huden og tørrer ikke helt så hurtigt ind, men er måske bedre til de større skoldkopper, hvor jeg har duppet produktet direkte på området. Det har virket meget godt og smertestillende.

Jeg ved ikke om jeg vil anbefale en af disse spray’s over den anden. Jeg har brugt dem begge to – de kan begge to noget godt. Hvis dit barn er meget generet af skoldkopperne og har MANGE, som mit barn, vil jeg nok investere i dem begge. Bioderma er klart bedst til at dæmpe kløe umiddelbart, mens A-Derma har en mere udtørrende effekt og er god til målrettet lægge på skoldkopperne.

4 Responses to “Mommys Corner: Sådan hjælper du dit barn med eksemkløe og skoldkopper”

 1. Anna

  Stakkels lille mand, håber det snart er på retur. God bedring og håber du snart får nattesøvn igen. Det fortjener I 🙂

  Reply
 2. Signe

  A-derma sprayen virker også godt mod rød numse, hvis der skulle blive noget tilbage! God bedring!

  Reply
 3. Ditte

  TAK for tip! Storebror på 3 år fik skoldkopper i går, og efterhånden ser hele hans krop ud som lille Finns på billedet. Jeg tænker, lillebror på 10 mdr. får skoldkopper indenfor nærmeste fremtid…. Og jeg selv også, for jeg har selvfølgelig ikke selv haft det som barn. Mor OG TO børn syge samtidig, det lyder slet ikke som verdens dårligste scenarie…?
  Har dine børn haft feber i forbindelse med deres skoldkopper? Min mindste er feberkrampebarn, så jeg er total hysterisk med feber…

  Reply
 4. Birgitte Fønss Krolmark

  Kartoffelmel køler og virker kløenedsættende. Virkede på mine unger.

  Reply

Leave a Reply