Om at føle sig (lidt) gammel

Jeg sprang sidst søndags “personlige indlæg” over. Jeg var så træt ovenpå weekenden, at jeg ingenting orkede da søndag aften kom. Jeg kan allerede mærke dagene fyldes op og ikke mindst weekenderne her inden jul – med besøg, arrangementer og arbejde. Min kalender koordineres (mere eller mindre vellykket) hele tiden med min mand og dagene planlægges om hvem der aflevere og henter, køber ind og hvem der skal ud af huset til hvad og hvornår… #familylife

Min mand har arbejdet i døgndrift siden august på et nyt underholdningsprogram for DR der bliver sendt fra marts næste år. Dvs jeg har rimelig meget har haft tjansen alene her hjemme. Det har igen resulteret i enormt ondt i lænden, noget der bekymrer mig rimelig meget. Min største frygt denne graviditet har nemlig været, at få bækkenløsning. Jeg er nu i uge 26 af min graviditet (6 måneder) og har jo ret lang tid tilbage.
Jeg er selvstændig og har ikke rigtigt mulighed for at blive sygemeldt fra mit arbejde, som tit indebærer er lange dage i fotostudier, ofte på betongulve, som nok Ikke den mest optimale arbejdsstilling for en gravid krop, men sådan er jo det… Sidste gang jeg var gravid, var i SÅ god form og trænede helt til uge 38.. det er desværre ikke helt situationen denne gangen – jeg er røget i fælden der fleste anden gangs gravide nok kan genkende, at træning bare ikke helt hænger sammen med livet som forældre til små børn og masser af arbejde. Dårlige undskyldninger er der nok af og selvfølgelig KAN alt lade sig gøre – det er bare blevet nedprioriteret.
Min makeuptaske vejer nok også 35 kg, noget der måske har kunne tælle som lidt træning i et stykke tid, men nu tør jeg ikke bære den længere. Den bor efterhånden i bunden af vores opgang, med mindre det passer med at min mand kan slæbe den op eller ned, på vej til eller fra arbejde. 🙂

Jeg føler mig ret og slet lidt gammel, ha ha.. eller at min krop ikke hænger helt sammen. Mon det havde været sådan, hvis jeg var 28 og ikke 35 år? Den tanke strejfer mig nogle gange, hvor jeg igen tænker at det nu giver mening, samfundet gerne vil vi skal få børn når vi i tyverne. Kroppen er måske bare mere gearet til at klare presset når den er yngre.

Jeg gik til indkøb af et lækkert støttebælte til lænden her i sidst uge. Jeg biller mig ind det hjælper, men jeg ved det ikke. I morgen skal jeg til læge, så vi får se hvad hun siger.

OK nu lyder det også som om jeg er ved at knække i to og blive sengeliggende – sådan er det slet ikke! Det er bare kommet bag på mig, at min krop er lidt belastet af graviditeten denne gangen og at jeg kan mærke bekymringerne over det, i forhold til min hverdag og mit arbejde.

Men nu vil jeg være lidt god ved mig selv… (har jeg ikke også sagt det før?)

Inspireret af Andrea Rudolph vil jeg snart holde et par dage fri, hvor jeg som hun sagde til mig, da jeg mødte hende sidste uge, ville “koncentrere mig lidt om at være gravid”. Det kan jeg virkelig let glemme nu hvor alt går så stærkt og hverdagen fyldes med familie praktiske gøremål og arbejde. Jeg har brug for at passe lidt bedre på mig selv, mærke lidt efter og trække vejret. Jeg ved jeg har skrevet om det her tidligere, men jeg er vidst frygtelig dårlig til at følge mine egne råd.

Jeg vil:

Starte til gravid yoga (har allerede tilmeldt mig et forløb her, der starter i morgen)
Få en pedicure (altid her)
Få en massage (Har lige været hos Arndal SPA, som jeg vil skrive om til ugen, jeg allerede overvejer at booke igen)
Booke en tid til sugaring (hårfjerning 4 the win!)

Tror og håber det bliver en god uge vi går ind i nu. Vi har spenderet weekenden ved Vesterhavet og er godt tanket med frisk luft og dansk kromad. På torsdag er det 1.december , hvor min instagram julekalender starter.
Glæd jer og hav en rigtig dejlig 1.søndag i advent!

skaermbillede-2016-11-27-kl-14-50-19 skaermbillede-2016-11-27-kl-14-50-05 skaermbillede-2016-11-27-kl-14-51-01 skaermbillede-2016-11-27-kl-14-49-50

11 Responses to “Om at føle sig (lidt) gammel”

 1. Christine

  Jeg fødte mit andet barn for 4 måneder siden, og fyldte 35 i sidste uge. Min 2. graviditet var også sååå meget hårdere! Jeg er heldigvis ansat og fik lov til, at gå ned på 1/2 tid, den sidste måned inden barsel (står i butik, derfor også MEGET tungt at bære rundt på sidst). Jeg har også tænkt meget på alle dem, der får børn sent, om det virkelig er alderen der gør det så meget hårdere for kroppen. Eller om det er tilfældigt. Jeg synes også det er vildt, at ens graviditeter, kan være så forkellige. Havde eks. slet ikke kvalme med datter nr.1 men havde kvalme og opkast i 3 måneder med datter nr.2. !!! Why?
  Håber du kan få slappet lidt af og har mulighed for at geare en smule ned, her den sidste tid.
  God bedring!

  Reply
  • Sara

   Hej Christine,
   Du har så meget ret. Mine to graviditeter har også været så forskellige, den første var helt klart bedst for min del, derfor har jeg givet alderen og kroppen skylden denne gangen.. ha ha ha.. men det kan også have MEGET sammenhæng med at jeg nu er selvstændig og står i en helt anden situation. Tak for dine fine ord 🙂 Yoga her til morgen var SÅ godt! 🙂 KH Sara

   Reply
 2. HeLene

  Søde Sara, håber du kan få tid at slappe af og nyde din graviditet og at julen byder på hygge og aflastning fra familie. Pas godt på dig selv-her midt i livet hvor alt sker på den samme tid. Genkender det så meget. Det er de små ting der tæller, at tage fodbad, at få snakket lidt med manden eller en veninde. at bare stoppe op og finde åndedrættet og nuet når det går stærkt.
  Ønsker dig det bedste fordi du er så sej og dygtig. Pas på dit bækken og lav gerne nogle små øvelser hver dag der holder det sammen, det er ligesom i sig selv et lille bælte af forskellige muskler og graviditeten gør at de løsner sig. Et bælte er en god idé, det ved jeg fra erfaring. Pas også på med at gå med lange skridt eller at balancere på et ben, da man nemt kommer ud af balance når musklerne er blødet op. Det er min erfaring. Det hjalp meget for mig at gå til fysio og få øvelser at lave.

  Reply
  • Sara

   Tusinde tak for de søde ord Helene. Jeg skal nok prøve at passe bedre på mig selv fremover. Nu kommer der så småt styr på diverse løse ender og yoga i morges var super godt. Tak for tip med om bækkenet! KH Sara

   Reply
 3. Kirsten V

  Pas godt på dig selv søde Sara og rigtig god bedring.

  Reply
 4. Mathilde

  Det er jo dejligt at blive booket til jobs, men jeg håber også, at du tager dig tid til at slappe af her i de sidste måneder af graviditeten ? Nu har du i hvert fald sagt det højt ?

  Reply
  • Sara

   Hej Mathilde, True! Det hjælper meget at sige det højt og måske selv læse sine ord, sort på hvidt! Yoga her til morgen var fantastisk. Glæder mig allerede til næste time. KH Sara

   Reply
 5. Pernille

  Hej Sara. Jeg fødte mit første (og eneste) barn, da jeg var 41 (close to 42!), og jeg er også selvstændig. Jeg trænede til et par måneder før fødsel, arbejdede til jeg fik veer (bogstaveligt talt), havde ingen kvalme overhovedet og mærkede først trætheden til allersidst. Den “perfekte” graviditet ?
  Min pointe er, at du IKKE er gammel! Men du har en hårdt arbejdende mand og er barn at passe på denne gang. Og alle graviditeter er forskellige – ung som mindre ung. Første, anden og tredje gang. Jeg vil påstå, at det ikke er alderen, men vilkårene der afgør forløbet. Derfor skal du prøve at planlægge “luftlommer” for dig selv – du kan lige så godt komme igang med at passe på dig selv, for jeg synes faktisk, at det først er efter at min datter er “landet”, at det for alvor er blevet hårdt. Så mit velmente råd til dig er; brug denne tid til at øve dig på at prioritere – OGSÅ dig selv – så du ikke blæses bagover, når du er tvunget til at flytte fokus fra arbejdet efter fødslen ❤️ Det har kostet mig mange knubs, at jeg ikke var mentalt indstillet på at sadle om, da min datter kom til verden.
  Jeg ønsker dig en dejlig juletid og en rigtig god fødsel – OG tilpas ro på, når nu I bliver fire i flokken??

  Reply
  • Sara

   Tak for din fine kommentar Pernille. Og du har ret – det ved jeg jo godt, hvis jeg tænker lidt fornuftigt, at jeg skal være bedre til at holde helt fri ind i mellem og bare have lidt “sara tid”… MEN min pointe i den her post, som jeg måske ikke helt fik frem, er at jeg tror graviditet nummer 2 er hårdere for kroppen, når man er “ældre”… at det er der det fysiske spiller ind, at man måske er bedre rustet hvis man var under 30 år. Uanset – jeg skal nok klare den – det ved jeg. Der er mange andre faktorer der gør, at denne graviditet er lidt mere besværlig end den første – men det slog mig pludselig bare en dag, om det måske DER pointen lå, når sundhedsstyrelsen påstår vi får børn for sent i livet. Ikke fordi det fysisk set bliver sværere og chancerne mindsker når man kommer over der 30 år – men fordi KROPPEN får det sværere med at klare belastningen der medfølger, når man er gravid. Måske ikke med barn nummer 1, men måske med nummer 2, når kroppen allerede har følt presset tidligere, når bækkenet allerede har været udvidet før etc. etc. Det er måske ikke sådan for alle, men det slog mig bare en dag….
   SEJT at du fik barn så sent i livet. Jeg har også en supersej veninde, der fødte præcis barn nummer 1 i din alder. Også selvstændig. Jeg tror I er lige så seje begge to! KH Sara

   Reply
   • Pernille

    Hey again! Ah ja, dén pointe overså jeg, Sara. Og det kan du sagtens have ret i. Kroppen restituerer måske ikke helt på samme måde, så det ‘koster lidt ekstra’ anden gang. Og så kombineret med, at man har mindre tid til at pleje sig selv og “holde ved lige”… Det kan der måske godt være noget om… (psst: men så har du en lille undskyldning for ikke at lade det tære for meget på dig, når du føler dig træt). PRØV PRØV PRØV at få lov til at trække vejret dybt ind i mellem. Lig på sofaen og skub tankerne væk, når de render mod vasketøj og planlægning. Og husk (især når I bliver 4) at dét der med, at tiden løber og oplevelserne ikke kommer igen; det er ikke kun noget, vi alle sammen siger. Det ER sådan. Lad det synke ind. Sug det fine, der ligger i detaljen. Fx duften af babynakke ;o)
    Nå, jeg plaprer – du finder din vej, og der kommer møgnætter uden søvn og for meget babygylp og for lidt neglelak, men pludselig letter det igen og så finder du tilbage… og vi er her jo hele vejen ;o)

    Reply

Leave a Reply