Pas på fedtet i din hud

Jeg hørte forleden en svensk beautypodcast “Skönhetsredaktionen” hvor de sammenlignede huden med en stegepande.

“Hvis du vasker en stegepande med koldt vand, sker der ingenting. Vasker du den med varmt vand, forsvinder snavs og fedt med det samme.”

Og det kan altså sammenlignes med huden. Man skal nemlig være forsigtig med at bruge for varmt vand på huden, fordi varmt vand udtørrer huden. Jeg ved ikke helt om man kan sige, at “fedtet” forsvinder på huden, men sammenligningen var ret god.

Hvis din hud bliver stram og tør efter du har renset din hud, er din hud typisk tør, og du har brug for mere fedtstof. En fugtmaske et par gange om ugen er en god ide, en fugtserum, en natolie og fedtstof indefra er en god investering. Hvis din hud umiddelbart har det fint efter rens af huden, er din hud mere normal.

Pas godt på fedtstofferne i din hud, og brug fx en micellar water enten morgen eller aften til at rense din hud. På den måde skåner du din hud for at bruge vand (micellar water er et renseprodukt der skal bruges på vatrondell og kan bruges uden vand)

Og vær endelig forsigtig med det varme vand.

6 Responses to “Pas på fedtet i din hud”

 1. Tille

  Jeg har forsøgt mig med micellar water, men er nogen gange i tvivl om den renser godt nok? Jeg har brugt den fra Bioderma, men har ikke haft lyst til at smøre creme etc. på bagefter, men vil du sige at man sagtens kan fjerne dagens make-up (fjener vandfast mascara først med vandfast øjenmakeup-fjerner) og ikke lige “skylle” efter med en lille smule vand? 🙂

  Reply
  • Sara

   Hej Tille, Det kan man sagtens. Men pas på at du bruger en god micellar, fx Biodermas, som er uden alkohol, parfume og parabener. 🙂

   Reply
 2. LeahSephira

  Jeg er så enig I at man skal passe på fedtstoffer i sin hud, og eksemplet med stegepanden giver rigtig god mening 😀 Jeg synes dog ikke det er rigtigt at sige, at man skal bruge micellar water istedet for vand, men derimod tænker jeg at man bare skal bruge koldt vand istedet for varmt vand.

  Jeg er måske meget Caroline Hirons (Engelsk Skincare Guru) tilhænger, og glemmer aldrig hendes ord om micellar: https://www.carolinehirons.com/2015/08/beauty-myths-no15-micellar-waters-are.html
  “These waters are all chemical, some contain alcohol and most contain fragrance. Before those of you that have to use micellar waters jump to their defence, I’ve already said, do what you have to. Work situations, new babies, flying, the gym – micellar waters can come in handy. But try and make them a temporary substitute, not a permanent fixture.”

  Jeg bruger selv micellar til at rense makeup med, men jeg renser dog altid mit ansigt bagefter med en “rigtig” rens. Anyway, ville bare dele min holdning til det 😀

  Reply
  • Sara

   Hej Leah, Tak for dit input – jeg er også enig med dig langt hen ad vejen, men lige Biodermas Micellar inderholder hverken parabener, alkohol eller parfume, så jeg ser ikke rigtigt problemet her. Når man renser huden med en vatrondell, får man også mere af skidtet af, end hvis man skyller over ansigtet med en rens/skum/gele, som måske ikke opløser fedt/snavs godt nok. Tager man derimod en vatrondel, får man skidtet af. Men det gør du jo også. Hud er så individuelt, men jeg prøver at minimere tab af fugt hvor vand er udtørrende – og ja, især varmt vand. 🙂

   Reply
 3. Marlene

  Men har du mon nogle gode råd til at ens hud bliver fedtet i løbet af dagen? Min pande (t-zonen) bliver så fedtet i løbet af dagen, jeg nærmest skal tøre det af flere gange?

  Reply
  • Sara

   Hej Marlene. Har du prøvet sheet paper? Sådanne papirer, der suger fedt til sig, som du kan duppe huden med ila dagen? Ellers tænker jeg du skal bruge mindre makeup? bruger du måske for mange lag? Eller bruger du forkert foundation eller creme? Det kan være virkelig mange grunde til fedtet hud – du må gerne uddybe lidt mere hvad du bruger, så kan jeg bedre hjælpe dig 🙂 KH Sara

   Reply

Leave a Reply