Sådan har min hud det nu..

Det står virkelig sløjt til her på blogfronten, men det er superdejligt at stadig finde kommentarer her inde – det motiverer til at fortsætte, selv om der pga arbejde, børn og andre ting, går længere tid i mellem indlæggene.

Det er nu gået knapt to måneder siden jeg stoppede med alle mine “kradse” hudplejeprodukter fordi jeg fandt ud af, at jeg havde fået perioral dematitis. Efter en del testen frem og tilbage, og en tur til lægen hvor jeg fik en antibiotikacreme der ikke ændrede det store, gik lyset op for mig (og min hud) med produkterne fra Elixir Cosmeceuticals.

Jeg bruger stadig Elixir produkterne. Hver morgen og aften bruger jeg Niactil og et par gange om ugen, lægger jeg Sulfactil under Niactil inden jeg hopper i seng. Jeg er stadig glad for produkterne, selv om min hud i perioder, har føltes lidt tør kun ved at bruge Niactil. På disse dage, har jeg brugt to dråber EGF serum fra Bioeffect.

Derudover renser jeg min hud, morgen og aften, med Bioderma Micellar Water. Uden brug af vand.
Et par gange om ugen, bruger jeg også Karmamejus Dry Brush i ansigtet, som fjerner døde hudceller og giver huden en blid form for peeling. Denne bruger jeg som det første om morgenen, på helt tør hud. Bagefter renser jeg huden med micellar water på vatrondeller.

Der udover, tager jeg en hel masse gode kosttilskud og drikke Aloe Vera shots hver morgen (eller propper det i min smoothie, som jeg har gjort på billedet) Det er dejligt at føle, man fylder op med gode sager indenfra, så huden kan styrkes og plejes indefra, når nu jeg er lidt udfordret på indersiden.

Jeg har endnu ikke hverken givet min hud solcreme og kun testet en maske en enkelt gang. Det var en peelingmasking i forbindelse med at jeg er dommer i årets influencer panel for Danish Beauty Award.

 

Jeg vil holde mig væk fra olier og parfume og produkter med for skrappe og aktive ingredienser. Jeg tror æteriske olier og parfume, er det værste for mig hud. Det kan jeg se, jeg slår ud af med det samme. Fx var jeg på Marienlyst Hotel for et par weekender siden, hvor jeg fik en olie i ansigtet. Næste dag, kunne jeg tælle 3-4 nye pletter i mit ansigt.

En anden ting, der har været guld værd for mig, er lysterapimasken fra Medicoline. Denne skriver jeg mere om i et indlæg for sig, men denne og det blå lys, har været fantastisk helende for min hud.

Så alt i alt… min hud har det bedre og ser bedre ud end den har gjort det sidste halve år 🙂 Så skønt!

4 Responses to “Sådan har min hud det nu..”

 1. Sofie

  Hej Sara
  Jeg er (endnu) en af de kvinder, der lider af PD og følger din rejse gennem det her meget tæt. Jeg har et spørgsmål til det med at undgå olier, jeg bruger nemlig olier fra naturligolie.dk og synes det er rart for min hud med olierne, som fugter min hud. Men hvis der er gode argumenter for ikke at bruge dem, så vil jeg da helt sikkert undgå dem også. Men hvad skal jeg så putte i ansigtet inden jeg bruger min gua sha? 🙂
  Kh Sofie

  Reply
  • Sara

   Hej Sofie, Åhhh jeg må egentlig være dig svar skyldig. Hvis din olie fungerer for dig, og hverken gør din PD værre eller bedre, er det måske fint at blive ved. Men hvis du tænker den kan være med at holde PD vedlige, burde du prøve at lade være i 1 uge fx. Mht gua sha kan du måske også holde en pause i 1 uge, bare for at se om det rykker ved noget?

   Reply
 2. Maria R

  Kære Sara, har du prøvet Little Ondine neglelak – og hvad synes du i så fald om det mht. holdbarhed m.m.?

  Reply
 3. Line

  Kære Sara,
  Jeg kæmper også med PD, så det har været rigtigt dejligt at kunne læse om dine erfaringer. Jeg vil høre om du har brugt olien fra Vintners Daughter på et tidspunkt på udslættet, og hvad din erfaring evt. har været med denne? Jeg har selv brugt olien, men er i tvivl om den egentlig bare gør det værre,..
  På forhånd tak!

  Reply

Leave a Reply