Tanker om at være mor til to drenge, lige om lidt

Det er ved at være lidt tid siden jeg lavede et mere udfyldende personligt indlæg. Nogen gang har man lyst til at dele, andre gange har man bare ikke.. Jeg er også rimeligt opslugt i vores husprojekt. Mest på Pinterest og ved at planlægge indretning. Det er blevet en besættelse og jeg browser dagligt dba.dk, lauritz.com, ellos.dk, zarahome.com, hmhome.com, mosaikhjornet.dk, bellistri.dk, etsy.com, garant.nu, mossroom.dk, brostecopenhagen og tapetcafe.dk (bare for at nævne nogle få, ha ha) og alle mulige interiørblogs og inspirationssider.

Samtidig som at huset er ved at blive malet og tage form, fylder selvfølgelig også den sidste tid som højgravid en hel del….

I dag er der kun 2 DAGE TIL MIN TERMIN, men det føles som om lillebror har god tid, og jeg åbenbart ikke er typen der føder før tid.
Sidst gik jeg 4 dage over, og jeg har ingen stress bortset fra at min krop virkelig kan mærke presset nu… Det er bare hårdt de sidste par uger, jeg sover dårligt, har minimalt overskud, væske i benene, puster som en hval og har en smule kortere lunte end normalt. Det er også noget underligt med de sidste dage sådan før ens termin. Man er lidt “in limbo” og ude af kontrol – tænk hvis man bare vidste på forhånd, når man gik i fødsel – i stedet for at gå rundt i uvished? Det kan jo ske når som helst! Der er så mange tanker og selv om jeg egentlig tager selve fødslen ret roligt (modsat forrige gang, hvor jeg skrækgruet for det) ved man jo aldrig, hvordan det kommer til at gå. Alt kan jo ske, og det eneste man kan håbe og bede om, er at baby kommer ud og er perfekt. Jeg skal nok klare mig – holde veerne ud, trække vejret og presse til sidst – det er ca sådan jeg husker det fra sidst – resten guider og fortæller jordmødrene mig igennem. (måske husker jeg for lidt, ha ha ha…)

Jeg føler også efterhånden at jeg har været gravid i en evighed. Og jeg tror også min store søn på 3 år begynder at blive lidt utålmodig. Han ved jo stakkels slet ikke hvad vi har i møde de næste måneder/år, hvor han skal dele alt han indtil videre har haft alene med en lillebror, der nok kan meget mindre end han håber og tror. Jeg håber de bliver gode venner og jeg håber jeg kommer til at elske at være drengemor, selv om det nok bliver meget larm, mange biler, mange slåskampe, brandmand-, politi- og ridderlege.
SELVFØLGELIG har tanken strejfet mig – de der helt forbudte tanker, man får vildt meget skyldfølelse over at tænke, om nu ting ville ha været anderledes, hvis jeg ventede mig en pige. Havde jeg glædet mig ENDNU mere? Kommer jeg mon til at føle mig alene i vores familie på 3 mænd og mig? Men som Mette Marie Lei sagde til mig; “Du ved jo hellere aldrig hvad for en pige du evt ville ha fået. Måske du ville ha fået en rigtig drengepige, der bare hadede at gå i kjoler og at lege med dukker.” Og det er så rigtigt. Jeg ELSKER ELSKER ELSKER min store dreng på 3 år, og tit savner jeg ham, bare han er væk i 30 minutter. Jeg er så vild med at være hans mor og jeg VED jeg kommer til at få de samme følelser for lillebror. Lille musen, som snart er hos os. Jeg glæder mig sådan til at møde ham. Til at være en familie på 4. Det er voksent!

Og når det er sagt, har jeg rimelig meget på fornemmelsen, jeg kommer til at STORdyrke min feminine side (om muligt) endnu mere fremover. Lidt mere lyserødt, lidt flere flæser, lidt mere glimmer og lidt mere neglelak. Men det er OK tror jeg… 🙂 Ingen skal få tage det fra mig. I en flok med piger eller i en flok med drenge..

Hav den bedste weekend! og drik en drink for mig 🙂

Syrenlilla frakke fra 2nd Day // Taske fra 2nd Day // Trøje fra &Other Stories

8 Responses to “Tanker om at være mor til to drenge, lige om lidt”

 1. Louise M

  Wauw, du ligner en hel million! Hvis jeg bare kan se halvt så godt ud som dig når jeg engang skal være gravid, vil jeg prise mig lykkelig 🙂 Held og lykke med det hele, det er en spændende tid I går i møde. Du inspirerer fortsat med alle dine indlæg – tusind tak for det og pøj pøj med lillebrors ankomst 🙂

  Reply
  • Sara

   Tusinde tak Louise! Det er rent held og solbriller hjælper jo også, ha ha… især når man ikke gider tage makeup på! Tusinde tak for at du læser med! KH Sara

   Reply
 2. Christin

  Fødte min dreng nr 2 for 3 uger siden. Du kan roligt glæde dig – det er fantastisk at blive mor igen. Og så meget lettere end første gang. Jeg var nærmest i undtagelses tilstand i starten med min ældste! Al mulig held og lykke til dig – glæd dig, man nyder det hele mere 2. gang.

  Reply
  • Sara

   Uhhh kæmpe tillykke med baby nummer to! og dejligt du også kan sige, det er nemmere anden gang. Det var sgu et slag i hovedet med den første her også, ha ha ha.. sjovt at tænke tilbage på, men slet ikke sjovt den gang, ha ha.. Krydser fingre for at det bliver nemmere for mig også. Og nyd din barsel 🙂 KH Sara

   Reply
 3. Annette Aarre Dalsgaard

  Jeg er drengemor…til Anton på 13 år & Bertil på 11 år….elsker dem OVERALT på jorden…men ville nu gerne have haft en pige udover, føler mig ikke alene med de 3 hankønsvæsner, tror at det er pga den humor, som vi alle deler…for pokker hvor kan vi grine…men det hjælper selvfølgelig, at jeg har den sygeste far-humor 😛
  Dog ville neglelaksstunder, tøjshopperi osv have været meget velkomne…..men måske havde det været en drengepige og det tror jeg faktisk næsten, at jeg ville have haft sværrere ved Hø Hø
  Nyd det!

  Reply
  • Sara

   Hej Annette, Tja, jeg tror du har ret.. og jeg tror altid man vil tænke det sådan, uanset om man kun får piger eller drenge – altså hvordan det nu ville ha været, hvis man havde fået begge køn. Så må man hygge sig lidt mere med veninderne og bruge lidt mere tid på sig selv, huske at forkæle sig selv med pige-ting. Og humor er jo det bedste i hele verden. Mere end hvad neglelak nogensinde ville kunne 🙂

   Reply
 4. Dorte S C

  Kære Sara,
  Tillykke med den nærtstående familieforøgelse:)
  Jeg genkender din tanke, det tror jeg iøvrigt mange gør.
  Jeg har to sønner, 13 og 19 år, og det er en fryd med brødre. De har en særlig forbindelse og finder tryghed og genkendelse i hinanden.
  Da den ældste fyldte 10 år, gav lillebror ham Brøderne Løvehjerte i gave, og da den yngste fyldte 10 år fik han bogen af storebror. Senere så vi teaterstykket Brøderne Løvehjerte på Århus teater, det var simpelt hen så fint.
  Al mulig held og lykke herfra,
  Dorte
  Ps. Drenge laver også smukke armbånd og halskæder til deres mor;)

  Reply
  • Sara

   HVor dejligt Dorte! <3 Jeg tror også det bliver fuldkomment fantastisk med to drenge. Har allerede grædt to gange i dag over at jeg glæder mig. PS. Elsker også Brødrene Løvehjerte. TAk! KH Sara

   Reply

Leave a Reply